Saame tuttavaks – Killu, Skai ja Ruben

Meie esimesed kangelased on borderkolli Killu ja tema lemmikinimene Ülli, kes töötab Scoros tooteturundusspetsialistina. Ülli peres on alati koerad olnud ja seega ei kujutaks ta elu koerata ettegi. Niipea kui ta ülikooli lõpetas, sai tema kaaslaseks Jack Russelli terjer Kusti. Umbes seitse aastat hiljem liitus nende perega ka Killu.

Muide, Killut ootas Ülli umbes kolm aastat, sest soovis kindlat tõugu koera väljavalitud pesakonnast. Kui kasvataja lõpuks teada andis, et kutsikad on sündinud, sõitis Ülli tihti Soome neid vaatama, kuni Killu oli piisavalt suur, et ta lõpuks koju tuua.

Lisaks Killule leidsime Scorost ka väikese rõõmupalli Skai. Skai perenaine Merily töötab Scoros turundusjuhina. Merilyl polnud kunagi varem koera olnud, ka lapsepõlves mitte. Ta soovis küll aastaid endale koera võtta, kuid selleks ei tundunud kunagi õige hetk olema. Lõpuks oli koeraigatsus nii suur, et võeti vastu otsus – nüüd on õige aeg, saagu, mis saab.

Nõnda jõudis nendeni Poolast pärit Skai. Skai passinimi on Bella Blue Princess ja eks ta käituski kutsikana oma nimele kohaselt. Kui valimise käigus tulid teised kutsikad kohe mängima, jälgis Skai kõike eemalt ja alles siis, kui oma uue pere osas selgusele oli jõudnud, nihkus lähemale ja hakkas huvi tundma. Pärast 15-tunnist sõitu Varssavist Tallinnasse klappisid Merily ja Skai juba suurepäraselt.

Skai ja Killu vahel tegi suuri tegusid ka väike Ruben. Rubeni perenaine Helena töötab Scoros turundajana ja Ruben jäi talle omal ajal silma just seetõttu, et tal oli lapsepõlves täpselt sama tõugu koer olnud. Kutsu olla juba esimesel kohtumisel kohe sülle pugenud ja mõista andnud, et sinna ta ka jääb.

Argipäevad on tihedad

Ülli ja Killu tegelevad nii agility kui ka sõnakuulelikkuse treeninguga ja jõuavad trenni vähemalt neli korda nädalas. Lisaks käivad nad igal võimalusel võistlemas. Seega kulub selles peres pea kogu vaba aeg koertega tegelemisele. Vahel saab Killu ka tööle kaasa tulla ja kuna inimesed talle väga meeldivad, on see päev tema jaoks alati väga eriline.

Killu on tõule omaselt väga hea iseloomuga. Ta on leplik, kannatlik ning sõber kõigi inimeste ja loomadega – täielik optimist. Lisaks on ta tohutult intelligentne ja õpib kõike käigu pealt.

Skai on küll alles neljakuune, kuid on juba harjunud üksi kodus olema, sest argipäevad on tihedad ja iga päev ei ole Merilylil võimalik temaga ninapidi koos olla. See-eest käivad nad vabal ajal palju looduses hullamas või teiste koertega mängimas. Kui Skai on üksi kodus, siis ta põhiliselt magab ja naudib lebotamist; kui aga tehakse midagi aktiivset, on ta jällegi väga hoos.

Skai on väga armastav koer ja võtab kõike kergesti omaks. Ta lõpetas just koertekooli ning järgmiseks on plaan minna sõnakuulelikkuse trenni. Skaile meeldib treenimisprotsess ja uute asjade õppimine, sest selle eest saab ju snäkke. Veel meeldib talle süüa, magada ja kõiki musitada.

Ruben aga käib Helenaga põhimõtteliselt igal pool kaasas – kontoris, kokkusaamistel, kohvikutes, jooksutrennis, ka lühematel ja lähematel reisidel (Eestis ja lähiriikides). Lisaks on Ruben ja Helena käinud kutsikakoolis, plaan on proovida ka agility’t või sõnakuulelikkuse koolitust. Eesmärk on lemmikut võimalikult palju kaasata.

Õnneks ei ole see keeruline ülesanne, sest Ruben on rõõmus, aktiivne, sotsiaalne, lähedust otsiv, väga uudishimulik, mänguhimuline ja vahepeal ka isepäine ning kangekaelne kaisuloom.

Tööpäevad on täis rõõmu ja siirust

Kontoris olles käib Killu absoluutselt kõigi juures miilustamas ja istub hea meelega inimeste süles – loodetavasti muudab see kolleegide tuju ikka positiivsemaks. Killule tundub Scoros meeldivat, sest kui hommikul koerale öeldakse, et täna saab kaasa tulla, on tema käitumisest kohe aru saada, et ta on väga elevil.

Merily loodab, et Skai toob ta kolleegide päeva positiivsust ja lapselikku rõõmu. Skaile meeldivad inimesed ja ta hoiab väga nende ligi. Sageli tullakse enne rasket koosolekut Merily toast läbi, et kutsikat natuke paitada või kallistada – see mõjuvat väga rahustavalt.

Skaile meeldib Scoros nii väga, et kui ta hommikul aru saab, et ollakse sinna teel, kiirendab ta korralikult oma sammu. Uksest sisse astudes ei suuda ta enam oma erutust varjata ja hakkab ringi hüppama, kuigi kodus ei tee ta seda kunagi. Pärast tööpäeva on Skai tavaliselt mängimisest ja tähelepanust nii väsinud, et koju jalutamine võib keeruliseks osutuda.

Rubeni kohta oskas Helena rääkida samuti ainult positiivset. Ruben rõõmustab juba autos, kui hakatakse kontorile lähenema, ning kohale jõudes teeb esimese asjana armsa tervitusringi. Lisaks stressi vähendamisele aitab kutsu kaasa kolleegide omavahelisele suhtlusele, mis ei puuduta vaid tööteemasid.

Scoros on kõik väga suured koerasõbrad ja kui mõnel päeval pole keegi koera kaasa võtnud, tuntakse neist puudust ja isegi küsitakse, et miks täna ühtegi koera ei ole.

Räägime tasust. Kas töötavaid käppasid premeeritakse ka snäkiga?

Üllil ja Killul olla sel teemal kindel kokkulepe. Nii nagu Ülli ise ei käi palgata tööl, nii saab ka Killu tehtud töö eest tasu – olgu see siis maitsev snäkk või mäng. Kui koeral palutakse midagi teha, siis teda ka premeeritakse. Samuti üllatab Ülli oma lemmikut aeg-ajalt preemiaga, kui ta iseenesest midagi hästi teeb – nii hakkab Killu aina rohkem positiivset käitumist pakkuma.

Skai olevat snäkkide järele lausa hull. Tavaliselt annab Merily talle neid trennis või vahepalaks siis, kui ise midagi süüakse.

Väike Ruben peab aga snäkki üheks suurimaks motivatsiooniks üldse (lisaks teiste käpalistega mängimisele, metsas vabalt jooksmisele ja nuuskimisele). Olenevalt snäkist saab ta neid kuni viis tükki päevas. See vähendab stressi ja on kindel tujutõstja.

Koerad ja kontor

Nii Ülli, Helena kui ka Merily nõustuvad, et lemmiku tööle kaasavõtmise võimalus on tõeline privileeg. Kontoris on korraga lubatud üks koer. Scoro tarkvaras on selle jälgimiseks loodud eraldi projekt „Office Dog”, mis aitab koeraomanikel jälgida, mis päeval kellegi koer kontorisse tuleb. Peremees peab vastutama selle eest, et koer käituks viisakalt ja arvestaks kogu tööperega.

Scoro asutaja ja tegevjuhi Fred Kriegeri sõnul tekitavad lemmikloomad kontoris koduse õhkkonna ning mõjuvad rahustavalt ja tujutõstvalt. Paljud, kellel kodus loomi pole, saavad niiviisi toreda kogemuse. Firmadel, kes ei paku praegu võimalust käpakesi tööle kaasa võtta, tasub kindlasti proovida. Paremat teraapiat pole olemas.

Purina sarjas „Käpad tööl” on ilmunud mitu artiklit, mis räägivad tööl käivatest kassidest ja koertest. Loe lugusid SIIT. Purina kutsub kõiki koeraomanikke, kelle lemmik käib tööl kaasas, sellest meile teada andma. Nii saame teieni tuua veel rohkem vahvaid lugusid.

Jaga
Kommentaarid