Uncut stuudio produtsent Gita räägib, et tal on alati kodus mõni koduloom olnud – on olnud bokseri tõugu koer, kellegi kuurist pääsetud kass, Saksa lambakoer ja isegi Läti tõugu hobune. Viimane küll päris kodus ei elanud, aga pere oma oli ta küll. Tallinnasse kolides jäid koduloomad Gita vanemate juurde Saaremaale, aga harjumus, et keegi kodus alati ootas, jäi perenaist hirmasti kripeldama.

“Kui ma esimest korda grifooni tõugu koera kohtasin, siis tekkis lausa kinnisidee, et see on see koer, kes varem või hiljem ka mulle koju jõuab” meenutab Gita. Ühel päeval oligi Gita elukaaslane Anton Moskvast toodud koeraga kodus ja nüüd elab Mula Tallinna kesklinnas tõelist staarkoera elu. Oma nime sai Mula perenaise Gita brändi Mulasabaka järgi. Gita on nimelt lisaks produtsenditööle ka rõiva- ja nahadisainer.

Ikka kohe tööle

Mula hakkas Gitaga tööl kaasas käima suhteliset kohe. Kutsikana tuli Mulal uni eriti kiiresti, kontoris ringi jooksmiseks ja pahandusteks aega praktiliselt ei jäänudki. “Mulal on minu laua kõrval pesa, kus ta siis enamiku ajast magab õndsat und. Lõuna ajal jalutab ta rõõmsalt söögikohtadesse kaasa ja vahelduseks jookseb ka teiste laudade juurde pai norima,” on Gita rahul.

Käitub nagu staar

Mula ei ole niisama armas ja nunnu koer, ta on nagu staar. “Mul on juba tekkimas seeria piltidest, kuidas Mula töökaaslaste süles istub, koosolekutel kaasa noogutab ja kohvipauside ajal maiustusi norib. Võttepäevadest ei tasu rääkidagi. Ta on väga osav kaamera ette sättija ja käitub nagu Holliwoody staar. Püsib paigal ja nina püsti. Tööpäeva alguses näevad tervitused välja umbes nii: "Oiiii! Tsau Mula, sa oled nii nunnu ja armas! Tule siia, ma kallistan sind!" ja siis lõpuks "Hei Gita!", on Gita aus. “Siit väike vihje neile, kes kogu tähelepanu endale ei soovi võtke endale koer!” naerab Gita.

Teinekord on ka olukordi, kus Mula on perenaise laua juurest jalutama läinud ja ta teda kutsuma hakkab, tuleb teisest kontoriotsast vaid väike vihje "Mula on minuga, ära sega!". Siit võib järeldada, et Mula suhe kolleegidega on ainult posiitivne ning perenaisele valmistab see vaid suurt rõõmu. “Kontoris on ta justkui väike teraapiakoer, kes vajadusel oma hellust ja musisid jagab. Üldjuhul on ta ka rahulikult oma pesas, seega kellegi tähelepanu ta tööst liialt ära ei napsa.” Gita on väga rahul, kuna Mulale tuleb päeva jooksul väga palju häid pakkumisi teiste töökaaslaste poolt. Küll pakutakse Mulale väikest jalutuskäiku ümber kvartali või pooletunnist süleshoidmist. “Mina ei pea kontorist välja minemagi, kolleegid teevad töö minu eest ära.”

Põnevad päevad on “Like”

Kuna Gita argipäevad on tihtipeale erineva tempoga, siis mõni päev on ta kontoris arvuti taga, teine päev aga võttel. Kolmandal võib ees olla hoopis autoga mööda Tallinna ringi sõitmine ja erinevate tööasjade ajamine. Mula päris igapäevaselt kaasas ei ole, koer peab oskama ka üksi kodus olla, kuid päevadel, kus väga palju erinevaid asjaajamisi ei ole, haaran ta kaasa küll. Samuti, kui juhtub, et Mula on päeval üksi kodus olnud, siis õhtusteks tegemisteks võtan ta kaasa, olgu tegu siis mõne kohtumisega näiteks F-hoones või autosõiduga toidupoodi. Talle meeldivad umbes kõik tegevused, mis sisaldavad inimestega koos olemist, peaasi, et vahel silma looja saab lasta.” on Gita oma valitud lemmikuga väga rahul.

Gita soovitab kõigile koeraomanikele, kes ei julge oma lemmikut kontorisse kaasa võtta, kõigepealt ülemusega läbi arutada, kas koera kaasavõtmine on lubatud. Tihtipeale mõtlevad inimesed ise ülemuse vastuse oma peas välja ja nii ongi lemmik lõpuks ikka 5 päeva nädalas päeval üksi kodus. Kui koer oskab käituda ja on kõigile pigem rõõmuks kui tüliks, siis on ju kõik hästi. “Ülemused on ikka pigem lepilikud kui vastu,” on Gita rõõmus.

Loe teisi Purina "Käpad tööl" lugusid siit.

Purina "Käpad tööl" programm toetab lemmikute kaasavõtmist kontorisse ja teistesse sobivatesse töökohtadesse. Sellest võidavad kõik, nii inimesed kui ka lemmikud. Purina alustas "Käpad tööl" lugude avaldamist 2014. aastal.
Jaga
Kommentaarid