1. Lemmikloom on sinu kallima parim südamesõber - sinu ees on ta kinnine ja ütleb, et kõik on hästi, aga loomale pihib sügavamadki saladused.

2. Elukaaslane toob neljajalgse lemmikuga tegelemise ettekäändeks, et venitada sinu palvete täitmisega. Oled tal palunud korraks tal ära käia kõrvaltänavas asuvas toidupoes, aga tema ütleb, et ei saa, sest koera valutav käpp vajab suuremat tähelepanu.

3. Oled harjunud, et koduse romantilise õhtusöögi ajal piilub laudlina alt üks karvane nägu ja nurub toidupalakesi. Oled ka leppinud, et kodused filmiõhtud toimuvad kolmeses seltskonnas, kus ühe käega kaisutab partner sind, teise käega jagab paitusi lemmikloomale. Murettekitavaks muutub olukord siis, kui filmi nalajakate kohtade peale naeru kõkutades ei vaata ta enam sinu, vaid oma lemmiklooma poole.

4. Sinu kallim valib jalutuskaaslaseks koera. Sina võid nii kaua kodu koristada või nõusid pesta.

5. Teil on parajagu käsil oluline vestlus, võiks öelda, et isegi vaidlus, sest asjad on vaja selgeks rääkida ja kohe! Viimaks võtab pooleldi riiuks kiskunud keskustelu pehmemad toonid. Oled rahul, et ometi saab kõik selgeks räägitud, kui ühtäkki teeb ta kass või koer midagi naljakat ja sinu kallima tähelepanu ongi temale suunatud. Ta tõttab looma paitama ja patsumata ja juba ta ongi unustanud, millest te äsja rääkisite.

6. Tema nutitelefon on pungil piltidest kus on… tema loomast sõber. Kindlasti on lemmikupilte rohkem, kui on pilte sinust.

7. Ostsid ilusa kleidi, miks maksis üsna korraliku summa. Kuuldes kulutatud rahast, ärritub sinu elukaaslane silmnähtavalt, aga kui lemmikloom tema uue ülikonna kortsu istub, ei näi see olevat nii suur kuritegu.

8. Kätte on jõudnud reede õhtu. Nädalalõpumeeleolus läheb sinu elukaaslane oma sõprade juurde. Koer võetakse sõprade juurde kaasa, aga sind mitte.

9. Sinu elukaaslane jagab töölt tulles esimesed kallistused lemmikloomale, sina aga jäädki oma korda ootama.

10. Koer või kass tegi kogemata häda uue vaiba peale? Pole probleem, alati saab uue. Aga sinule ei ole elukaaslane andestanud eelmise pruudi poolt kingitud vaasi, mille sa kogemata kildudeks pillasid.