38-aastane kunstnik veetis mitu päeva visandades ja proovides, kuidas sättida modellid nii, et nad kolmekesi poseerides jätaksid realistliku mulje istuvast hundist.

Stötter, kes on varem loonud tundtud illusioonid kameeleonist ja värvilisest papagoist, rääkis Daily Mailile, kuidas tema uus saavutus sündis. "Märkasin baaris istumas kolme tüdrukut, kellest üks oli mulle varem poseerinud. Jõin nendega tassi kohvi ja nad küsisid, et kuidas minu töö edeneb. Rääkisimegi minu loomaillusioonidest ja tüdrukud küsisid, kas ma tahaksin hunti maalida. Esimene visand võttis aega mõned minutid, aga modellide paikasättimine võitis kokku neli tundi. See oli kõige pikem aeg, mida olen modellide õigesti paigutamisele kulutanud."

Ka maalimine võttis omajagu aega. Esimestest pintslitõmmetest kuni viimase fotoni kulus kokku kaheksa tundi. "See oli kahtlemata keerulisem kui minu teised tööd. Väga keeruline oli modellidele õiget asendit leida. Ka hundile karvade selga joonistamine oli palju raskem, kui näiteks kahepaiksete maalimine inimkehadele. Inimesed, kes on minu hunti näinud, ütlevad, et see minu kõige parem töö," sõnas kunstnik.

Esimene modell kujutab hundi esikäppa, kurguosa ja pead. Tema küünarnukk on üle pea tõstetud, et jätta mulje hundi koonust. Teine modell moodustab hundi saba ja selja ning kolmas kõhu ja tagumise jala.

Vaata Stötteri varasemat meistriteost SIIT.