Looma sünnikuu ütleb tema kohta päris palju. Looma sodiaagimärki võib arvestada kas tema bioloogilise sünnipäeva põhjal või kuupäevast, millal ta teie perre tuli. Nagu kõige elava puhul, määrab sodiaagimärk suures osas nii koera iseloomu kui tema sobivuse pererahvaga. Sestap on sul järgnevast ehk mõndagi avastada.

Allikas: paranormaalne.blogspot.com

Kui tood koju kutsika, kes on Jäära tähtkujus sündinud, avaldab ta juba esimestest elunädalatest muljet oma aktiivsusega. Ta on pidevalt askeldav, kiirete ja äkiliste liigutustega vigurivänt, kes kõige vastu huvi tunneb ja kõikjale oma koonu topib.

Kuna tema tugev jälitajainstinkt avaldub juba kutsikapõlves, siis pead tema kasvatamisele varakult rõhku panema. Kui esimesed paar kuud tal omapäi kasvada lased, on sul hiljem teda keerulisem kuuletuma panna (eriti suuremat kasvu tõugude puhul).

Talle peab juba kutsikana õpetama, mida ta tohib ja mida mitte. Kõige olulisem on talle selgeks teha need kohad, kuhu ta minna ei tohi. Kui sa Jäärast kutsika dresseerimisega tema esimesel eluaastal eriti vaeva näha ei taha, siis vii ta alati õue kaelarihmastatult, et seda neljajalgset Jäära eelkõige tänavaohtude eest kaitsta.

Pidevalt valvel olema pead ka seetõttu, et tänu oma uudishimulikule meelele on tal ka kombeks maast mistahes sodi hambusse haarata ja sealsamas nahka panna, enne kui sa reageeridagi jõuad. Kuna Jäärast koer on reeglina küll sõbralik ning seltskondlik, aga küllalt isemeelne, siis nõuab ta pidevat tähelepanu. Sestap sobib ta paremini paljuliikmelisse peresse, et tema jaoks jätkuks hoolivaid ja valvsaid silmi.

Jäärast koera peremees peaks silmas pidama, et koera tuleb juhtida kindlate liigutuste ja  žestidega, mida kinnitagu lühike ja täpne, jõulisel toonil antud käsk. Paremini leiavad temaga ühise keele võimukas Lõvi või tasakaalukad ja kindlameelsed Sõnn ja Kaljukits. Kui Kaksikud enesele Jäärast koera võtavad, olgu see pigem mõni sületõug - suuremaga ei saa selle tähemärgi esindajad, kes on loomult järjekindlusetud ja rabedad, lihtsalt hakkama.

Selles tähtkujus sündinud neljajalgne on seda tõrksam ja mässumeelsem, mida vanemaks ta saab. Sõnnist koer on iseteadev lemmikloom, kes enesele magamise ja mõnusa äraolemise kohta naljalt ette kirjutada ei lase, vaid "määrab" nad ise sinna, kuhu tahab.

Kui majas juhtub olema kasse, siis nende elu muutub tükiks ajaks ainuüksi küüntenäitamiseks või pagemiseks. Sööb Sõnnist koer äraütlemata palju, olgu ise väike kui piibunõel. Tema kasvatamisel on jõumeetoditest kõige vähem kasu, sestap muutub oskamatu kasvataja tema puhul sageli "oma koera koeraks" ja koer "oma peremehe peremeheks".

Mida paremini tunned oma Sõnnist koera tõust tulenevaid iseärasusi, seda kergem on sul leida võtteid ja tegevusi, mis teda huvitavad. Oska kavalalt meelitada ja kiida rohkelt, kui on edusamme märgata. Nii saad temast usina ja andunud õpilase, kes edeneb küll aeglaselt, aga järjekindlalt ning ustava kaitsja, kes oma "karja" kaasliikmete eest ennastsalgavalt välja astub.

Kodule on ta usaldusväärsem turvaja kui kogu valveelektroonika ühtekokku. Aga Sõnnist koera puhul peab su aiaväraval kindlasti olema ka silt "Ettevaatust - kuri koer!", sest raevus võib ta väga ohtlikult rünnata.

Sõnnist koerale on sobivaimaks peremeheks (ja vastupidi!) flegmaatilised ja intelligentsed Kalad, arukas Neitsi või loogilised Kaalud. Kui oled keevaline tulemärgi kandja (Jäär, Lõvi, Ambur), on ka kuitahes hoolsa kasvatamise puhul karta, et sul eneselgi on ühtelugu püksid lõhki.

Vaevalt vänderdamise selgeks saanud, "siblib" see kutsikas kaootiliselt ringi, otsides kontakti nii oma õdede-vendade, pererahvaga ja nende kassiga, sest tal on tohutu vajadus olla armastatud ja hellitatud. Sealjuures on tal enesel raskusi kiindumisega ühte konkreetsesse subjekti ja mida iseseisvamaks ta saab, seda muutlikum on ta oma toimetamistes ja meeleoludes. Juba täiemõõdulisena, aga arult veel loruna on ta riukaline, kaldub pettuste tegemisele, mis tähendab, et ta jääb su käsu peale küll sambana istuma, aga nii kui selja pöörad, tuiskab minema. See pole aga tingitud autusest - ta energia lihtsalt ajab üle ääre ja ta võtab vastu kiireid otsuseid, mis on intellekti ja nutikuse tunnus.

Vastavalt Kaksikutest koera tõule peab peremees kehtestama talle sobiva, vaheldusrikka päevakava ja õige töö, millele seda kõike suunata. Näiteks on lambakoertest ja krantsidest Kaksikud suurepärased karjused, retriiverid aga ideaalsed narkokoerad, sest Kaksikutest koerad on tavatult vastuvõtlikud kõigele uuele ja kergesti dresseeritavad, eriti kui sellega alustatakse kohe kutsikapõlvest.

Väiksemate tõugude esindajatele rakenduse leidmisel ei tohi aga koormustega üle pingutada - nad väsivad kiiresti nii füüsiliselt kui vaimselt ning külmetuvad kergesti, kuna hauguvad palju. Kaksikutest koer on vaevalt sobiv lastele müttamiseks, eriti linnakorteris, sest ta vajab küll palju liikumist, aga ei armasta mõttetut, pealesurutud tegevust. Parima kooskõla saavutavad temaga Kaalude, Veevalaja ja Jäära tähtkuju esindajad, koer poleks eriti õnnelik, kui teda juhiksid Sõnn või Kalad.