Kui võtad Vähist koera, ole valmis selleks, et juba tema põnnipõlves saad temaga vett ja vilet näha, sest tal on äärmiselt tundeline seedeaparaat ja ta on üldse kuidagi õrnuke ja vajab teistest rohkem hellitamist. Mistahes eas pead talle kindlustama kõrgekvaliteetse menüü ja olema parajalt delikaatne nii temaga suhtlemisel kui ka õpetamisel, sest see koer, olgu mistahes tõust või mõõdus, on üldse kuidagi nukrameelne, etteaimamata tujudega ja kergesti solvuv. Kui ta tunneb, et talle on alusetult liiga tehtud, võib ta välja kuulutada näljastreigi, suhtlemisboikoti ning võib koguni solvaja jalanõusid või tarbeesemeid tualetina tarvitada. 

Samas talub see koer aga äärmiselt raskesti üksindust ja tavatseb öösiti ulguda, eriti täiskuu ajal või siis, kui Kuu läbib Skorpioni tähtkuju. Professionaalsed koerakasvatajad väidavad, et see kõik on tõenduseks Vähi-koera kõrgest intellektist ja heast mälust. Ja kui pererahval õnnestub temaga ühine keel leida, pole ükski teine koer nii sõbralik, kelmikas, armastav ja nii kodukeskne. 

Vähi tähemärgi all sündinud kollid on näiteks parimad seltsilised ja hoidjad väikestele lastele. Kui suhted pererahvaga aga lootusetult vildakaks kujunevad, haarab koera nii sügav depressioon, et ainsaks rohuks on vaid ümberkolimine sobivamasse perre.

Kindlasti ei sobi tema "karjajuhiks" Vähi kahejalgne variant - kaks natuke müstilist tegelast ei ava end teineteisele vajalikul määral. Ei sobi ka otsekohene ja realistist Kaljukits. Kui Vähist koer satub aga Skorpioni või Veevalaja perre, on mõlemad pooled suisa õnnega koos.

Olgu tegemist kas suurema või väiksema tõu esindajatega - need kutsikad paistavad juba peopesa suurustena silma oma laia rinna ja uhke peahoiaku poolest. Sünnipärase tugevuse ja nõtkusega panevad nad vastu liigsele sussutamisele ega hakka teismelisepõlveski iialgi kilades ja klähvides jalgrattaga võidu jooksma - kaasasündinud väärikus ei luba. Ka on neil koertel, tõust olenemata, nõrgavõitu süda, sestap pole nad, ilmselt enesealalhoiuinstinkti ajel, üldse eriti liikuvad. 

Lõvi-koerte toiduratsioonis peaks olema võrdlemisi vähe rasvu (mis tingivad veresoonte lupjumist), ja palju valke, sest nad kulutavad liikumisele teistest enam energiat. Samal põhjusel vajavad nad pikemat uneaega. Dressuurile alluvad nad raskesti, sellepärast on Lõvi-koerte seas palju dekoratiivseid tõuge. 

Head kombed õpivad nad kergesti ära, aga ootavad omalt poolt, et nendega kontakti, ent samas piisavat distantsi hoitaks. Nende koerte käitumises, liikumises ja maneerides on midagi kuninglikku või siis suursugu laiskust, kui nad tugitoolis või vaibal lesides raugelt pea tõstavad ja sulle vastu vaatavad. 

Suured Lõvi-koerad sisendavad lugupidamist, väiksed aga imetlust oma vaprusega - nagu Krõlovi mops, kes jultunult elevandi peale klähvis. See koer (näiteks afgaani hurt, toiterjer või corgie) on ilusaks raamistuseks ja heaks kaaslaseks üksikule, mõõduka elustiiliga eakale aristokraadile. Harmooniliseks kujuneb kooseksisteerimine Amburi, Skorpioni või Kalade tähtkuju esindajaga, aga keevalistele Kaksikutele või pedantsele Neitsile ta ei sobiks.

Õnnelikud on inimesed, kes saavad oma perre Neitsist koera. Niipea kui see silmad lahti ja neli jalga kindlalt alla saab, on ta üksainus ime ise. Õpib kõike kergesti, on kuulekas ja leplik, allub distsipliinile ning peab puhtust. Mida täiskasvanumaks ta saab, seda targemaks ta läheb, kusjuures ta ei allu nagu mingi alateadvuses peituva loomupärase programmi käsul mingitele halbadele mõjutustele ja on oma kodakondsete truu kaitsja. Sellel väga intelligentsel koeral on haruldane sisemine baromeeter oma süü äratundmiseks ja tunnistamiseks. Kui ta teeb midagi lubamatut, siis kajastub häbitunne lausa ta näol, olgu tegemist kas või nii karmide ja ähvardavailmeliste koertega nagu mastifid, dogid või rotveilerid. 

Ka märkab armastav peremees siis kohe vastavaid varjundeid ka koera käitumises - koer oskab iga oma sammuga tähelepanu tõmmata sellele, et tunneb end muidugi pahasti ja kahetseb, aga on tegelikult ju väga hea koer! Hüljatuna elades ei kaota Neitsist koer väärikust ja taastab perre sattudes kiiresti oma teatud peenuse, isegi kui on krants. Ta ei söö palju, aga nõuab head toitu (eriti vastunäidustatud ta seedimisele on hapnenud ja riknenud toiduained). Puhtatõuliste Neitside esindajate intellekt võib küündida koguni selleni, et koer õpib ära algelise loendamise (haukudes) ja võib käpa asetada tuttavale kirjatähele.

Neitsist koer kasvab hästi kokku Neitsist peremehega - nad mõistavad teineteist sarnaste salakanalite kaudu. Suures sõpruses elavad nad ühe katuse all ka Amburi ja Kaljukitsega. Kalad ja Lõvid otsigu enesele lemmikut aga mõnest teisest tähtkujust.