Fanaatiline loomaarmastaja

Teate ju seda inimest, kes oma lemmikloomast alati jumaldavalt räägib ja tema vempe kiidab. Lisaks sellele, et ta oma lemmikut ennastunustavalt armastab, on märke sellest armastusest ka tema kodus. Tema seinu kaunistavad raamitud fotod oma lemmikust, t-särgil ilutseb lemmiklooma pilt, tema laual on loomapiltidega serviis ja oma varvaste otsa on ta tõmmanud loomapildiga sussid.

Domineeriv peremees

Ega muidu seda tüüpi loomaomanik ei hakkakski silma, aga kui ta oma neljajalgse sõbraga rääkima hakkab, võib aru saada, et tegemist on domineeriva isikuga. Tema räägib loomaga valju ja konkreetse häälega. Paistab, kui loom on väikese pahandusega hakkama saanud, kui domineeriva omaniku häälekõminat on juba kaugele kuulda. Tegelikult võib domineerivaid omanikke olla kahte tüüpi: positiivne ja negatiivne.

Positiivne omanik oskab looma sõnaliselt talitseda ja kiidab hea käitumise eest.

Negatiivse loomaomaniku lemmiklooma kasvatamise meetod on karjumine ja isegi füüsiline karistus. Koer, kuuldes omaniku valju häält juba eemalt, tõmbab kõrvad peadligi ja sätib saba jalgevahele.

Loomaomanik, kellele on loom pähe istunud

Sellist omanikku on kerge ära tunda. Ta on alati järeleandlik ja laseb loomal kõike teha. Loomad kasvavad tal lihtsalt üle pea, sest ta lubab valimatult kõike teha. Loomulikult annab ta loomale kõike head-paremat, mida ise sööb ning tema lemmik võib olla isegi ülekaaluline. Kuna kontroll puudub, ei saa loom aru, mida tohib ja mida mitte ega oska peremehele kuuletuda.

Peremees, kelle jaoks on loom pooleldi inimene

Need loomaomanikud kohtlevad oma neljajalgset sõpra kui võrdset pereliiget. Mustadel päevadel kurdab ta loomale muresid ning ilusatel päevadele jagab temaga rõõme. Ta naerab ja muheleb, kui lemmik mõne inimliku krutskiga hakkama saab ning kiidab oma looma erilisust ka sõpradele ja kolleegidele.
Ta leiab oma neljajalgses sõbras inimlikke omadusi ning tegelikult on ka loom sellise peremehega rahul. Üldiselt on ta lemmikuga arvestav, mistõttu ei sobi talle näiteks nõudlikud koeratõud, kelle kasvatamisega saaks paremini hakkama domineeriv peremees.