Iga loomaomaniku jaoks on tema lemmikloom see kõige armsam ja andekam, eriti, kui lisaks krutskitele ollakse ära õppinud ka paar käsklust või trikki. Maailmas on aga loomi, kelle õppimisvõime või jahmatamapanevad oskused on nii erakordsed, et tekib küsimus, kuidas neil sellised oskused tekkinud on.

Matemaatiline koer. Jack Russeli terjer Maggie paistab olevat omandanud erakordse võime arvutada. Aga kas see nutikas kutsu teeb ka tegelikult peast arvutusi?

Klaverit mängiv kass. Saage tuttavaks kassimaailma Mozartiga: saades omanikult märguandeid, valdab Nora seda keerulist muusikariista meisterlikult.

Kõige nutikam siga. Sünnist saati on siga Nellie tahtnud trikke õppida. Ta tunneb ära esemeid kuju ning tekstuuride põhjal ning oskab isegi sõnu kokku panna. Nüüd on temast saanud kuulsus, kel on oma magamistuba ja kes saab fännidelt kirju.

Superstaarist šimpans. Šimpans Panzee on pannud teadlased kukalt kratsima: lisaks sellele, et ta tunneb rohkem inglisekeelseid sõnu kui ükski teine šimpans maailmas, jagab ta ka majanduse algtõdesid.

Superkangelased. Rotte peetakse harilikult ohtlikeks ja haigusi kandvateks loomadeks, aga see Tansaania rotikamp tõestab hoopis vastupidist. Lisaks maamiinide tuvastamisele on nad ka väga armsad lemmikloomad.