1. 2011. aastal külastas tollal üheaastane Trent Higley koos vanematega Colorado loomaaeda, kus ta näljases emalõvis Angies suurt huvi tekitas. Uudishimulik kaslane kraapis käpaga järjekindlalt klaasseina ning avas paaril korral ka suu, justkui tahtnuks proovida, kuidas inimlaps oma suurte kihvade vahele võtta. Siiski tundus, et perekonnale oli kogemus pigem huvitav, mitte hirmutav.

2. Rajang on 47-aastane Inglismaal Colchesteri loomaaias elav orangutan, kes on nii loomaia töötajate kui ka külastajate poolt tuntud kui suhtlusaldis ja lõbus tegelane. 2015. aastal loomaaeda külastanud lapseootel Maisie Knightil oli aga Rajangiga lausa erakordne kogemus - nimelt suudles orangutan läbi külastajaid loomade aedikust eraldava klaasseina mitu korda Maisie kõhtu.

3. 2015. aasta juunis USA Minnesota loomaaeda külastanud perele näitas üks leopard oma ettearvamatut poolt. Leopard, kes tahtis hooga hüpata pere väikelapse suunas, põrkus aga hoopis vastu eraldusklaasi, mille peale peale täpiline kiskja ise paistis üsna segaduses olevat, kuid sellegipoolest näitas oma kiskjalikku olekut, kraapides käpaga turvaklaasi.

4. Kui kuulututataks välja maailma ühe kõige ägedama fotopommi tegeva looma konkurss, siis see gorilla võiks vabalt auhinnalisele kohale kandideerida. 2013. aastal, kui Ella ja Bridget O'Brien banaanid käes Melbourne'i loomaaias gorilla aediku juures poseerisid, said kindlasti ühe oma elu meeldejäävama foto. Gorilla nimega Motaba ei lasknud endale niisama toidupoolist näidata, vaid ta avas ka suu ja manas näole kõige hirmsama banaanisöömisgrimassi.

5. Üks teine gorilla otsustas aga näidata, mis puust tema tehtud on. 2015. aasta aprillis lahkus USA Omaha loomaaeda külastanud perekond korraliku ehmatusega, kui gorilla nende suunas vastu turvklaasi hüppas ja sellesse suured mõrad tekitas.

6. Hiinas Hangzhou ookeanipargis pidi üks väike poiss märja pluusiga loomaaiast ära minema, sest valgevaalal oli mängutuju.

7. See karu on küll sõbralikkuse musternäide. Sellel, 2012. aastal filmitud videol on näha, kuidas poiss ja karu teine teisel pool turvaklaasi üksteisega mänguliselt suhtlevad. Kui poiss mõned sammud kõnnib, järgneb karu talle. Poiss liigutab käsi, ja karugi tõstab justkui vastuseks oma käpad üles.

8. Hispaanias Valencia loomaaias otsustas sõbralik jõehobu, et ilma temata ühest heast turistifotost asja ei saa. Hiiglane poseeris meelsasti, et seejärel aga omi toimetusi tegema minna.

9. Walesi loomaaias aga kohtusid külastajad šimpansiga, kes üritas neile märku anda, kuidas teda puurist välja päästa. Sellel 2012. aastal filmitud videol on näha, kuidas loom sõrmega osutades ja koputades innukalt külastajatele justkui näitaks, et neil tuleb vabastada akent kinni hoidev polt ja seejärel šimpansi vabadusse päästmiseks klaas üles tõsta.

10. Lamatiinid on suured taimetoidulised vee-elulised imetajad, kellel paistab, et on samuti aeg-ajalt vajadus inimkontakti järele. Vähemalt läbi aknaklaasi. Sellest, aastal 2012 Florida veemailmas pildistatud fotost tüdruku ja lamatiini kohtumisest sai hiljem sotsiaalmeedia üks populaaresemaid meeme.

Allikas: Oddee.com