Kalmaarid, kes on õpetatud kala püüdma

1943. aastal kirjutas ajaleht Honolulu Star-Bulletin, et linna on saabunud Norra teadlane ja maadeavastaja Thorkel Gellison, kaasas väljakoolitatud kalapüüdjad kalmaarid. Nimelt teatab ajaleht, et Gellison on saabunud Norrast, kus tema kalmaarid püüdsid usinasti kalu Norra fjordides, kuid soojade vete asukatena tundsid puudust troopilistest vetest. Gellison sõnas, et tema poolt välja õpetatud kalmaarid suudavad püüda mitu tonni kala päevas.

Igal hommikul kogub ta nad merekaldale kokku, andes käsu suunduda merre kalu püüdma. "Olen neid treeninud enne kaldale mitte tulema, kui neist igaüks pole püüdnud vähemalt kuus kala. Mõned suuremad isendid toovad 12 kala iga 30 minuti järel.”

Püütud kala müüakse ostjatele ja tulud lähevad kalmaaride treeningkooli ülalpidamiseks.

Pidurituled hobustele

Milano ajaleht La Notte avaldas 1961. aastal teate, et linnavõimude poolt välja antud seaduse kohaselt peavad hobustel olema küljes signaal- ja pidurituled ajal, mil sõidetakse läbi linnatänavate või lähemates maakohtades. Kummalise aprillinalja ohvriks langejaid oli palju, kes korralike kodanikena tõttasid oma hobuseid tulede paigaldamiseks automehaanikute juurde viima.

Lendavad pingviinid

2008. aastal avaldas Briti meediahiid BBC, et Antarktika lähistel dokumentaalfilmi "Evolutsiooni imed" võtetel märgati lendavaid Adeelia pingviine. Loo "tõestuseks" oli lisatud video, kus saatejuht Terry Jones selgitab, et selle asemel, et koos jäise arktilise vee poole paterdada, tõusevad Adeelia pingviinid hoopis õhku, et lennata Lõuna-Ameerika vihmametsadesse talve veetma. Video kogus internetis kõvasti tuntust ning sai läbi aegade üheks vaadatuimaks videoklipiks,

Treeningklubi loomadele

Idee, mida tänapäeval ei tundugi enam nii ahvatleva aprillinaljana, avaldati 2009. aastal. Nimelt avaldas Virgin Groupi omanik Richard Branson, et plaanib aasta lõpus avada Londonis spetsiaalse loomadele mõeldud spordiklubi. Branson sõnas klubi avamist kommenteerides, et rasvumisepideemia ei mõjuta ainult inimesi, vaid ka loomi ning Suurbritannias on rasvunud loomade hulk suurem kui kunagi varem.

Lubati, et avatav spordiklubi hakkab pakkuma loomadele rühmatrenne nagu nagu auhroobika, auhlates jne. Rasvunud lemmiklooma edusamme saab jälgida spetsiaalises kaalumisruumis ning loomaomanikke tervise ja dieediküsimustele vastab spetsialist.

Kassiliiv, mis lõhnab nagu ahjust võetud küpetatud peekon

2012. aastal teatas ettevõte nimega Fresh Step, et nende tootevalikut hakkab täiendama peekoni lõhnaline kassiliiv. Väljaheide, mis teadupärast ei lõhna ei kõige paremini, kohtub värskelt ahjust tulnud peekoni aroomidega. Tulemuseks lubas tootja enneolematut lõhnakooslust.

Uusimad tehnikatooted loomadele

Naljauudisena tehnikavallast avaldas tehnoloogiahiid Sony 2013. aastal, et on loonud spetsiaalsed tehnikatooted loomadele. Uuest tootevalikust leiab kõrvaklapid kassidele (M3-OW KittyCans) televiisor koertele (K9 4K TV) ja mugavad puurikõlarid hamstritele.