Element: Tuli

Tuli teeb temast spontaanse, vaimustunud ja idealistliku inimese. Tema leek ei lõõma metsikult ja ohjeldamatult, vaid hõõgub vaikselt. Ta kasutab tule jõudu sisemise ja hingelise tunnetuse saavutamiseks.

Klann: Kull

Kulli klanni kuuluva öökulli pilk on selge ja kaugelenägev. Et jõuda järjest suurema tarkuse juurde, on öökullid valmis võtma endale mitmesuguseid eluülesandeid ja läbima nende täitmisel mitmeid ohte ning seiklusi.

Tuuled

Üle öökulli puhuvad järjest jahenevad läänetuuled. On pikkade ööde, st. süvenemise aeg. Loodus tõmbub endasse ja langeb pikkamööda talveunne. Aga sisimas on see aeg uute eluplaanide sünniks.

Tüüpiline öökull

Ta lausa pulbitseb energiast, mis ajendab teda püüdlema üha uute üllaste ideaalide ja kõrgete eesmärkide poole. Just seepärast kiputakse teda pidama kerglaseks pilvedes hõljujaks, kuid see teda ei sega. Tänu oma suurele entusiasmile, südamlikule ja lootusrikkale loomusele ei ole tal raske ümbritsevaid kaasa haarata. Mõnikord jääb öökullist mulje, et ta pingutab asjadega üle ja neid võidakse pidada teisi alavääristavateks kõiketeadjateks.

Öökull vihkab kitsarinnalisust ja piiranguid. Ta vajab suurt vabadust ja sõltumatust, et saaks ellu viia oma kõrgeid eesmärke. Öökullile meeldib väga vaielda, sest selle käigus on võimalik tundma õppida erinevaid seisukohti ning ettekujutusi, mis avardavad ta maailmapilti. Suhtlemisel on nad väga avameelsed ja otsekohesed, mis mõnikord tundub lausa taktitusena. Öökull peaks õppima mitte ainult huvituma, vaid ka arvestama enda omadest erinevate arvamuste ja arusaamadega.

Öökull väiksena

Juba väiksena ei püsi ta pudeliski paigal. Selle lõpmatult elava lapse positiivne loomus nakatab kõiki, kuigi ta on vägagi väsitav. Rohkem kui ükski teine laps armastab ta esitada küsimusi ning vanematel tuleb kõvasti pingutada, et talle mitte pettumust valmistada ning vastust võlgu jääda. Väikesel öökullil on vaja palju mänguruumi, seda nii füüsilises kui vaimses mõttes. Mõistlik oleks suunata ta sportima.
Ta armastab looduses liikuda ja, kui võimalik, tuleks talle muretseda koduloom, sest hoolitsemine väiksemate eest tuleb tal hästi välja. Õppimine valmistab väikesele öökullile palju rõõmu, seda juhul kui ainet ei esitata kuivalt ja igavalt. Eriti sobib talle õppimine ja tegutsemine väikestes rühmades. Seal jagab ta palju häid ideid ja ettepanekuid. Ta muutub suhteliselt varakult iseseisvaks.

Armastus

Öökull vajab aktiivset suhtlemisvõimalust nii intellektuaalsel kui emotsionaalsel tasandil. Ta flirdib vaimustunult ning kui vestluse käigus tekib säde, siis särtsub vahekord otsekohe ka erootilises mõttes. Probleeme võib tekitada see, et öökull ei kiirusta kindla liidu sõlmimisega. Tema jaoks tähendab see vabaduse ja sõltumatuse kaotust. Talle on äärmiselt tähtis, et armastus ja kooselu ei kaotaks oma võlu. Niipea, kui vahekorrast on saanud rutiin, laseb öökull pilgu ringi käima. Seega peab tema partner olema alati huvitav ja erutav, see aga ei ole kerge ülesanne.

Elukutse

Öökullid on mitmekülgselt andekad ja võivad edukalt tegutseda paljudel elualadel. Neile on tähtis, et tööst saaks rõõmu ja rahuldust tunda. Alluva positsiooniga ei tule öökull toime, sest see ei võimalda ta võimetel esile tulla. Öökullil on raskusi korralduste kuulda võtmisega. Kuna ta oskab kõiki suurepäraselt veenda, siis lööb ta läbi müügialal, juristina, poliitikuna, teoloogina. Oma laialdasi teadmisi üritab ta kasutada maailmaparanduslikel eesmärkidel.

Elujõud

Öökulli tundlikud kohad on puusad ja reied, mida ta peaks eriti sportides silmas pidama. Ka on tal nõrkus hea söögi ja joogi vastu. Kuna öökull tahab kõike täiel määral nautida, siis on mõõduhoidmine väga raske ja tal võib tekkida probleeme maksaga, aga samuti figuuri hoidmisega. Tervise nimel peaks ta kindlasti pingutama.

Artikkel on avaldunud Naisteka portaalis 2006. aastal.