Siiski spekuleeritakse, et kui paavst tahab, võib ta sellesse seadusesse muudatuse teha, kuid usutavasti ei juhtu seda peamiselt paavsti tiheda reisigraafiku tõttu ja seetõttu, et isegi tavalistel päevadel peaksid need olema paavsti elamist korrashoidvad nunnad, kes looma eest hoolt kannaksid.

Kui paavst on kord valitud, on ta liikumine isegi linnas sees julgeoleku kaalutlustel piiratud ja nii oleks ka koeraga jalutamine praktiliselt võimatu. Isegi kui selle ülesande tarbeks keegi tööle määratakse, tuleks ka koerale kaitse korraldada, sest kui keegi peaks tahtma paavstile haiget teha, võib ta just koera oma sihtmärgiks valida.

Ajaloo erinevatel aegadel on Vatikanis olnud loomade pidamise kohta erinevad reeglid ja seadused. Mõnikord olid need loomad rohkem seltsilised, samas kui teised olid sportimise jaoks.

Kass

Emeriitpaavst Benedictus XVI-l oli kass, kes elas tema kodus Saksamaal. Paavsti Vatikanis viibimise ajal oli ta kass Chicol hooldaja. Uuel ametikohal pole tal lubatud lemmiklooma pidada, kuid seal, kus Benedictus oma pensionipäevi veedab, on mitu kassi. Kindlasti saab ta nendega suhelda või vähemalt nautida nende seltsis päikest ja värsket õhku.

Vatikan leidis, et emeriitpaavst Benedictus XVI suhet kassidega saab ära kasutada, et rääkida tema elust lasteraamatus „Joseph ja Chico: Paavst Benedictus XVI elu kassi jutu järgi.“ Selles kaunite illustratsioonidega lasteraamatus kirjeldab kass Chico oma „parima sõbra“, paavst Benedictuse elu.

Elevant

1514. aastal oli Igavene linn Rooma kristliku maailma keskuseks ja Rafaeli, Leonardo ja Michelangelo koduks ja töökohaks. See oli ka naudinguid armastava paavst Leo X linn, kelle õukond oli kurikuulus oma liiderlikkuse, kergemeelsuse ja ebasündsuse, aga ka sinna saabunud valge elevandi Hanno tõttu. Hannost sai rongkäikude ja festivalide staar, keda kujutati lugematutel maalidel, skulptuuridel ja purskkaevudes.

Allikas: twolittlecavaliers.com