Tuunikalaküpsised

400 g jahu
400 g tuunikala
2 muna
100 ml hapupiima
1 spl värsket peterselli

Valage tuunikala kaussi, lisage jahu ja munad ning sõtkuge kõik omavahel hästi läbi. Rullige tainas laiali ning lõigake soovikohaste vormide abil küpsised välja. Küpsetage 180 kraadi juures 20 minutit. Laske küpsistel jahtuda ja maitsev maius ongi valmis.

Kiirmaiused

200 g veisehakkliha
200 g seesamiseemneid

Segage veisehakkliha ja seesamiseemned vähese veega ühtlaseks massiks, vormige kuulikesteks ja küpsetage 20 minutit 175 kraadi juures. Laske maiustel ahjus kuivada.

Kohupiimapätsid

150 g kohupiima
6 sl päevalilleõli
1 munakollane
6 sl piima
200 g kaerahelbeid

Segage kõik koostisained omavahel ja vormige neist väikesed pätsid. Küpsetage 200 kraadi juures u. 30 minutit.

Hakkliha-porgandiküpsised

500 g hakkliha

250 grammi porgandeid
2-3 muna
oliivi- või rapsiõli
kaerahelbed

Segada koostisosad omavahel, küpsetada 200 kraadi juures u. 30 minutit. Porgandi asemel võib kasutada ka riivitud juustu või brokolit.

Banaaniküpsised

2 ¼ tassi täisteranisujahu
½ tassi piima
1 muna
1/3 tassi püreeritud banaani

Segage koostisosad omavahel ja sõtkuge taignaks, vajadusel lisage veel veidi jahu. Rullige taignaks ning lõigake küpsised välja. Küpsetada 150 kraadi juurs umbes 30 minutit.