Ameerika buldogi omanik ostis Rubble vaid aretuse eesmärgil ja lootis kutsikate pealt raha teenida. Kui selgus, et 4-aastane koer ei olnud võimeline tiineks jääma, otsustas omanik koera ilma pikemalt mõtlemata hüljata. Tal ei olnud koerast enam mingit kasu ja nii jättis mees selle õnnetu lemmiklooma oma maja ette metallpuuri kükitama.

Ei läinud kaua, kui mehe sugulased hüljatud lemmikloomast teada said. Kuna omanik telefonile ei vastanud, pöördusid lähedased koera abistamiseks kiiresti koerte päästeorganisatsiooni poole. Loomakaitsja Alyssa Aguilar tuli koerale appi.

Kahjuks oli Rubble kohutavas seisundis. Ta oli kõhn, alatoidetud ja vaevles mitmete tervisehädade käes. Koer oli end verele kratsinud ja tema nahk oli üleni armiline.

“Ma olin koera nähes täiesti šokeeritud ja seejärel sain ma juba vihaseks,” rääkis Alyssa ja lisas, et ainus, mida ta teha tahtis, oli koera aidata ja tema piinasid leevendada. "Ma olin nii vihane, et ta pidi haigena lageda taeva all magama. Mu süda murdus,” rääkis Alyssa.

Olenemata oma õnnetust seisundist, oli Rubble päästjaid silmates rõõmus. Ta oli avatud, tuli nuusutama ja lasi end ka paitada. Kui Rubble veterinaari juurde viidi, selgus, et tema olukord oli arvatust veelgi halvem. Rubble oli alakaaluline, kaaludes pea poole vähem kui normaalne täiskasvanud ameerika buldog. Tema nahk oli kirpude ja toitainete puuduse tõttu kahjustunud ja katki. Läbivaatuse käigus selgus, et koeral oli ka entroopium ehk silmalau keere. Koera silmalaud olid sissepöördunud, mis tähendas, et koer vajab selle korrigeerimiseks operatsiooni.

Praegu on Rubble hoiukodus. Ta saab määratud ravi ning kosub. Kui operatsioon on möödas ja koer täie tervise juures, leiab koer omale uue pere.

Rubble on armas ja sõbralik tütarlaps, kes väärib uut võimalust. Temast saab imeline perekoer ja ustav sõber igaühele, kes temast hoolib ja temaga tegeleb. Olenemata oma raskest minevikust, ei ole koer inimestesse usku kaotanud. Ta paraneb ja ootab oma õiget inimest.“Ta oli väga halvas konditsioonis, kuid ta väärib teist võimalust. Päeva lõpuks väärib ju iga koer uut võimalust," sõnas kohaliku koerte päästeorganisatsiooni asutaja Jessica Russel.

Allikas: The Dodo