Loomaomanikud peaksid aga kandma tiitlit „inimhooldajad“ (inglise keeles oleks need mõisted vastavalt sõna pet asemel companion animals ja human carers). Loomade jaoks solvavana kanti maha ka mõiste “metsik loodus” (wildlife) ja selle asemel tuleks võimalusel kasutada mõistet “vabaduses elav” (free-living). Mõistagi on sattus põlu alla ka sõna “elajas” (beast). Samuti on teadlastele vastukarva väljendid nagu “kaval nagu rebane” ja “sea kombel söömine”.

Teadlased põhjendavad oma üleskutset sellega, et loomade kohta alandavate mõistete kasutamine võib mõjutada loomade kohtlemise viisi.

“Enamiku jaoks samastub metsikuse mõiste tsiviliseerimatuse, taltsutamatuse ja barbaarsusega,” kirjutatavad artikli autorid, “On ilmne, et nende mõistetega on seotud eelarvamused, mida tuleks vältida.”

Pöördumisega tuli uues teadusajakirjas välja teadlaste rühm, kelle hulka kuulub ka üks Oxfordi ülikooli professor. Ajakirja peatoimetajaks on Oxfordi loomaeetikakeskuse direktor professor Andrew Linzey, kes on sai kunagi aukraadi Canterbury peapiiskopilt. Ajakirja annavad koos välja Linzey juhitud keskus ning Illinois ülikool USA-s.