Tartu Kunstikoolis elab koolikass. Olenemata oma uhkest nimest, on Igor lihtne kass, kes ei lase end ümbritsevast saginast liigselt häirida ja naudib elu kassile iseloomulikul viisil. Lõõgastumine on Igoril käpas ja ta kasutab selleks iga võimalust.

Igor jõudis kunstikooli hoole alla juhuslikult. Noorena eksles ta kodutuna Karlovas, kuni Tartu Kunstikooli endine administraator Jaanus õnnetu kassi majja sisse lasi ja süüa pakkus. Sellest on möödas mitmeid aastaid ja Igor on end kunstikooli ruumides sisse seadnud.

Igor on täiskasvanud kass, kuid tema täpset vanust ei oska keegi öelda. Ta on rahumeelse iseloomuga ja üsnagi laisk. Kui mõned aastad tagasi võis teda veel üsna sageli kooliruumides mängimas näha, siis enam ta just liigset entusiasmi välja ei näita. Ta hindab rahu ja vaikust ning pai lubab teha endale siis, kui keegi selle tema arvates välja teeninud on. Igor on mehele kohaselt otsekohene. Ta armastab küll kõiki oma kooli õpilasi, kuid näitab kohe välja, mida ta tahab ja mis talle ei meeldi.

Igor ronib sülle, kellele tahab, istub külmkapi ees, kui süüa tahab, ronib magama, kui tahab ja elab oma elu täpselt nii nagu talle õige tundub. Vahel võib teda ka kappides ja pappkastides seiklemas kohata ning kui tuju tuleb, näitab ta oma nägu ka koolitundides. Kõike teeb ta vaid siis, kui ta seda soovib. Just selline üks elu ju olla võikski!