Alljärgnevalt toomegi viis põhjust, miks loomade kaasa võtmist töökeskkonda ei maksaks peljata.

Lemmikloomad alandavad stressitaset

Tööl on tähtajad, koosolekud, nõudlikud ülemused ja töötegemisele keskendunud kolleegid. Sageli on töötempo nii kiire, et arvuti tagant ei jõua nina väljagi pista. Kõik need faktorid võivad põhustada stressi ja kõrge stressitase vähendab omakorda produktiivsust.

Neljajalgsed karvased sõbrad on seevastu väga head stressialandajad. Loomadel on inimeste tervisele üldse positiivne mõju - nende lähedalolek alandab vererõhku, loomad vähendavad depressiooni, aitavad ärevuse korral ja seetõttu on neil positiivne mõju ka kontoris.

Loomad aitavad alustada suhtlust

Kolleegid istuvad pilgud arvutiekraanile suunatud ja peale kalahvideklõbina ning undava konditsioneeri ei ole muid helisid kuuldagi. Ükski loom ei jäta inimesi ükskõikseks ja looma olemasolu kontoris toob inimesed töörutiinist välja. Kindlasti tunnevad nad huvi looma nime, vanuse, tõu ja harjumuste vastu.

Loom sunnib enda jaoks aega võtma ja puhkepause tegema

Paljudes töökohtades ei ole lõuna- ja puhkepausid kohustuslikud. Nii istuvadki töötajad tunde oma laudade taga ja käivad ära vaid selleks, minna wc-sse või võtta veel üks tass kohvi. Loom aga vajab aeg-ajalt tähelepanu ja sunnib oma omaniku silmi temale pöörama. Näiteks koer tahab, et temaga korrapäraselt jalutamas käiakse. Väikesed puhkepausid tõstavad aga töövõimet ja mõjuvad hästi ka silmade tervisele.

Lemmikloom kontoris - kahjurid põgenevad

Kass hirmutab ära kõik hiired, kes kontoris ringi liikuda võivad. Koerale aga pakub lõbu lendavate putukate tagaajamine.

Loomad loovad hea keskkonna

Lisaks stressi vähendamisele pakuvad lemmikloomad kontoris ka rõõmsamat meeleolu ja on lihtsalt kenad vaadata. Loom kontoris ei rõõmusta mitte ainult ülemusi ja kolleege, vaid ka partnereid ja kliente, kes kontorist läbi astuvad.

Hea lugeja, kas seal, kus sina töötad, on loomade kaasavõtmine lubatud?