Inglise hurt kuulub hurtade rühma. Nad on võidujooksu-, seltsi- ja näitusekoerad. Inglise hurt on üks vanimaid koeratőuge maailmas, algselt kasutati neid jahikoertena, eelkőige nende kiiruse tőttu. Inglise hurt ongi maailma kiireim koeratőug, ta vőib arendada kiirust kuni 80 km/h.

Välimus
Inglise hurda pea on piklik, kolp on kitsas. Lõuad on tugevad ja kääritaolise hambumusega. Silmad on ovaalsed, tumedavärvilised ja intelligentse pilguga. Kõrvad on väikesed, roosikujulised ja hea tekstuuriga. Kael on pikk, lihaseline ja elegantselt kaardus. Selg on küllaltki pikk, lai ja kandiline. Esijalad on pikad ja sirged, hea luustikuga. Tagajalad on lihaselised ja heade nurkadega. Käpad on kompaktsed, hästi koondunud varvastega ja tugevate käpapatjadega. Saba on küllaltki pikk, madala asetusega ja kergelt kaarjas.
Emase koera turja ideaalkõrgus on 68-71 cm ja kaal 27-30 kg. Isase turjakõrgus jääb vahemikku 71-76 kg ja ta kaalub umbes 30-32 kg.

Toitmine
Inglise hurt sööb suhteliselt vähe, seega on ka toidukulud madalad. Harjamisvajadused on minimaalsed. Koera ohustavad jalavigastused, seega peaks arvestama veterinaartasudega.

Suhtlus
Inglise hurt on rahulik, seltskondlik ja võiks isegi öelda pisut laisk koer. Ta on intelligentne ja tundliku meelega, kes sobib hästi perekoeraks. Koera jahtimisinstinkt on pidevalt töös ja sellega peab ka omanik arvestama. Pereliikmetesse suhtub koer südamlikult, kuid võõraste suhtes on ta umbusklik. Inglise hurt saab teiste koertega hästi läbi, kuid koera tutvustamisel kassidega peab eriti tähelepanelik olema. Ka lastega on läbisaamine hea. Sprinteri loomusele omapäraselt ei ole inglise hurt eriti vastupidav koer, seega peaks andma koerale võimaluse magada nii kaua, kui ta ise soovib.

Aktiivsus
Inglise hurt on koertemaailmas kõige atleetlikum koer. Ta ei vaja palju liikumist, piisab ka paarist 20-minutilisest jalutuskäigust päevas. Maja ümber peaks kindlasti kõrge aed olema, sest inglise hurt suudab väga kõrgele hüpata. Kui koer ei allu kõigile käskudele, ei tohiks lasta tal avalikes kohtades rihmata olla, kuna koeral on instinkt kõigele, mis liigub järele joosta. Pidage meeles, et inglise hurt suudab joosta kiirusega 64km/h.

Treenimine
Inglise hurta on suhteliselt lihtne treenida. Kuid koer võib kõiki käsklusi ka eirata, kui talle on silmapiirile saak jäänud!

Pesakond
Pesakonnas on keskmiselt 8 kutsikat.

Eluiga
Inglise hurt elab keskmiselt 10-12 aasta vanuseks, kuid paljud endised võidujooksukoerad võivad tulenevalt kasutatud steroididest elada vaid 7 aasta vanusteks.