Hea perekoera saad sa valida 3 peamise faktori põhjal, milleks on:

Temperament ehk koera iseloom. Kui sa otsid koera lastega perre, siis vali rahumeelsema iseloomuga leplik isend. Rahuliku iseloomuga koer on kannatlik ning algajal koeraomanikul on sellist koera tunduvalt lihtsam kasvatada, eriti juhul, kui peab oma tähelepanu veel laste ja muu elu kõrvalt jagama. Samuti on antud iseloomuga koer võimeline oma pereliikmetega tugevaid sidemeid looma vähema vaevaga ja on ka lastele heaks kaaslaseks. Kindlasti ei pääse nii koera kui ka lapse koolitamisest, kuid tasakaalukama iseloomuga lemmikloomaga läheb see protsess tunduvalt kergemalt ja neist saavad suure tõenäosusega parimad sõbrad.

Suurus. Kindlasti on oluline valida ka õige suurusega koer.

Energiatase. See, millise energiatasemega looma perre soov võtta on, sõltub peamiselt perekonna eelistustest, kui energiline koer meeldib. Kaalu kindlasti väga põhjalikult ja ole oma elustiili ja võimaluste suhtes realistlik, kui palju sul koera jaoks aega on ja mida sa talle pakkuda saad. Eelnev põhjalik läbimõtlemine ja analüüs aitab sul valida õige tõu ja hoiab ära tulevased suured käitumisprobleemid.

Enne koera võtmist tutvu kindlasti oma tulevase pereliikmega põhjalikult ning kui tegemist on tõukoeraga, siis küsi ka kutsika vanemate kohta ja uuri kasvataja käest antud tõu plusside ja miinuste kohta.

Siin on välja toodud 10 parimat koeratõugu, kes oma iseloomu poolest üldjuhul lastega perre hästi sobivad.

10.Buldog
9. Beagle
8. Bullterjer
7. Kolli
6. Newfoundlandi koer
5. Ungari linnukoer ehk Vizsla
4. Iiri punane setter
3. Puudel
2. Labradori retriiver
1. Kuldne retriiver

Allikas: petmd.com