Colin Butcher on ühe erakordse koera omanik. Tal on kokkerspanjel Molly, kes on oluliseks abimeheks ja paariliseks tema töös. Ta aitab omanikul üles leida kadunud lemmikloomad. Mollyl on varuks veel üks ebatavaline oskus. Ta nuusib välja kaduma läinud kassid ja selle asemel, et haukuda ning neid taga ajada, on Molly õpetatud koheselt pikali heitma, et kassid ära ei ehmataks. Butcheri sõnul on Molly esimene koer, kes on spetsiaalselt selleks tööks treenitud.

Colin on lemmikloomade leidmisega tegelenud juba aastaid. Kadunud kasse ei ole inimesel kerge üles leida, mistõttu tuli endine politseinik ideele, et kui on võimalik narkokoeri välja koolitada, siis miks mitte õpetada üht koera lõhna järgi hoopis kasse leidma.

Nii jõudis ta Mollyini. Molly oli tol hetkel 18-kuune kokkerspanjel, kes väga aktiivse iseloomu tõttu oli kahe aasta jooksul pidanud läbi käima lausa kolm erinevat perekonda. Keegi ei suutnud sellele koerale piisavalt tegevust ja mõttetööd pakkuda, et tema vajadused rahuldatud oleksid. Molly läbis treeningud väga edukalt ja ja õppis lõhna järgi kadunud kasse leidma. Nii, kui ta kassi leidis, heitis ta kohe pikali, et kassi mitte ehmatada.

"Molly äsjaõpitud oskuste testimiseks viisime ta farmi, kus elas üle kümne kassi. Jälgisime, kuidas ta kassidele reageerib, kas ta hakkab haukuma ja tahab neid taga ajada või mitte. Molly isegi ei haukunud. Ta oli täielikult oma händlerile keskendunud ning ootas juhtnööre, mida ta tegema peab," meenutas Colin.

Molly on selle aasta jooksul üles leidnud juba 11 kassi ning need on turvaliselt koju tagasi jõudnud. "Paljud ütlesid, et kässe päästva koera treenimine on hullumeelne idee. Kõik koerad ehmatavad kassi ära ja jooksevad neile järele. See ei ole võimalik, sõnas omanik ja lisas, et ta on Molly edu üle väga õnnelik.

Allikas: playbuzz.com