Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul testitakse kõigile klientidele korraga mahupiirangute kaotamisega võrgu läbilaskevõimsust. “Oleme ise teinud koormustestid, kuid märtsis toimub suurim reaalajas läbiviidav katse – mis saab siis, kui kõik kliendid, ka need, kes täna mobiilset internetti ei kasutagi, avavad korraga kanalid,” rääkis Aron.

“Teoorias tõrkeid ega tuntavat kiiruse langust esineda ei tohiks, kuid tehnikaosakond on sarnaselt avalike massiüritustega kõrgemas valmisolekus ning vajadusel jagatakse vabad ressursid suurema koormusega piirkondadesse ümber,” lisas Aron.

Tasuta internetimahu soovijatele jäävad kehtima senised paketitasud, kuid kõik piirangud võetakse kuuks maha. “Kampaaniaga tutvustab Tele2 ka uut piiramatu andmemahuga internetipaketti. Praeguse standardi, 1080p kvaliteediga Youtube’i videote vaatamine tarvitab tunnis 1,5 gigabaiti internetti, aga järjest populaarsema 4K tasemega juba 7,2 gigabaiti. Kui internetti sihtotstarbeliselt kasutada, siis on piiramatud paketid juba lähitulevikus ainuvõimalik valik, mistõttu viiakse läbi suurem võrgu koormustest. Klientidele tuleb see aga kingitusena ning tähendab head võimalust kuu jooksul katsetada, mida on võimalik piiramatu mobiilse internetiga ära teha,” rääkis Aron.

Tasuta piiramatu mahuga interneti kasutamiseks saab end Tele2 koduleheküljel registreerida. Piiramatu mahu ja kiirusega mobiilset internetti saavad nutitelefonis kasutada Tele2 lepingulised kliendid.

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) mõõtis 2017. aasta lõpus üle Eesti mobiilse interneti leviala, mille kohaselt katab Tele2 99 protsenti riigi territooriumist, mis on operaatoritest suurim leviala. TJA mõõtmistulemuste põhjal on Eesti suurim allalaadimiskiirus 334 megabitti sekundis, mis saavutati Tele2 võrgus.

Jaga
Kommentaarid