Nii tihti kui vaja, kuid nii harva kui võimalik: veterinaarid soovitavad kassiga arsti juures kontrollis käia umbkaudu poole aasta tagant. Sagedamini tuleks seda teha siis, kui kass on juba väga vana või teda kimbutab mõni terviseprobleem.

On loomaomanikke, kes tormavad arstile iga väiksemagi muutuse korral, kuid on ka neid, kes lükkavad seda liiga pikalt edasi. Peamine valesignaal, mis loomaomanikke üleliia murelikeks teeb, on kasside harjumus väga vähe juua. Kass on aga võimeline väga edukalt oma kehas vett talletama, mistõttu joobki ta võrreldes inimese ja koeraga palju vähem. Sellest hoolimata tasub kodukassile aeg-ajalt ka märgtoitu pakkuda, et vedeliku kogus kehas oleks piisav. Ka värske vesi olgu alati saadaval.

Kassiomanikud on veterinaari poole pöördunud ka käitumisharjumustega, mis esmapilgul kummalised tunduvad. Kui kass hilisõhtul lausa maniakaalse pilguga mööda tuba ringi tormab, kullipilgul karvaseid toasusse jahib või kummalisi häälitsusi teeb, ei ole kohe arstile helistada vaja. Kass on kiskja ja üldjuhul on selline käitumine tema puhul täiesti normaalne. Kui kassil on energiat üle, leiab ta endale ise tegevust. Küll aga, kui kass käitub tavapärasest erinevalt, tasub tal siiski pilk peal hoida ja kahtluse korral loomaarstiga nõu pidada.

Järsk kaalukaotus on üks probleemidest, millega arstile minemist edasi lükata ei tasuks. Kaalulangus on igal juhul ebanormaalne ja viitab mõnele varjatud tervisehädale. See nõuab loomaarstipoolset sekkumist. Kehakaalu jälgimiseks soovitavad veterinaarid oma kassi ka ise regulaarselt kaaluda.

Lisaks kehakaalu jälgimisele ja regulaarsetele arstivisiitidele paku oma lemmikloomale ka kvaliteetset toitu, piisaval hulgal hoolt ja tähelepanu ning sinu kass on õnnelik! Olenemata sellest, et õues on ilmad ilusaks läinud ja suvi juba käes, ära jäta oma kassi unarusse ja ole talle kodus seltsiks. Mängi temaga, anna talle tegevust ja ära unusta ka üht hellitavad paid!

Allikas: cuteness.com