„Üks tähelepanelik ja hooliv naisterahvas leidis täna küla vahel ukerdamas noore kähriku, kel oli sõna otseses mõttes klaaspurk peas kinni,” alustab Eestimaa Loomakaitse Liit oma postitust, lisades: „Vaene loom pusis ja ukerdas, kuid ise ennast vabaks lasta ei suutnud.” Tõenäoliselt olid suur uudishimu ja hea lõhn ajanud kährikupoisi purgist head ja paremat noolima, mispeale jäi ta sinna õnnetul kombel peadpidi kinni. Tubli naisterahvas viis kähriku koju ja vabastas ta vangistusest, mis õnnestus isegi klaaspurki lõhkumata.

„Head inimesed! Palun mõelge enne, kui viskate loodusesse paberi, kilekoti, klaasi või muud sodi. Me ei ela sellel planeedil üksi,” jagab liit õpetussõnu ja soovitab inimestel end mõttes veidi teistsugustesse olukordadesse panna: „Kujutage ette, et mõni pisike inimlaps leiab suure purgi, kus lõhnab sees näiteks midagi magusat ja lapse pea on just nõnda suur, et mahub purki. Mis tunne on temal?”

Liit rõhutab, et peaksime rohkem mõtlema sellele, et ka loomadel on tunded ja nad tõepoolest tunnevad samamoodi valu, ärevust, hirmu ja hoolimist, nagu on omane meile, inimestele. „Meile on antud piisavalt mõtlemisvõimet, et näha enda ninaotsast kaugemale ja tajuda maailma tervikuna, kus kõik osad on olulised – valikuta,” kutsub liit üles laiemat pilti nägema.

Postitus võetakse kokku ilusate sõnadega: „Hoolime loodusest ja hoolime loomadest – elame maailma paremaks!”