Ühised tegevused. Veeda kooos koeraga aega. Vii ta jalutama, mängi temaga, võtke osa mõnest trennist, õpeta koerale kodus mõni trikk või istu kasvõi koos temaga põrandale maha ja süga tema kõhualust. Ühised tegevused parandavad omavahelist sidet ja mõistmist ning loovad positiivse õhkkonna. Pea meeles, et koostöö on peamine, mis tagab hea ja püsiva suhte. Kui peale tööpäeva lõpuks koju tuled ja koera jalutama viid, siis pühenda see aeg temale. Ära räägi telefoniga või ära istu sotsiaalmeedias, selle asemel ole koos oma neljajalgse sõbraga. Suhtle temaga ja ole aktiivselt kohal. Nii käitub ka sinu koer paremini.

Hoolitse tema tervise ja välimuse eest. Koera heaolu saab alguse tema tervisest ja välimusest. Tervis on esmatähtis. Et tervisemurele õigel hetkel jaole saada, on oluline lemmikloomal silm peal hoida. Kui tema käitumises, kehakaalus või harjumuspärastes kommetes esineb mingeidki muutuseid, on mõistlik sellest ka veterinaarile rääkida. Hoolitseda tuleb ka küünte, hammaste, kõrvade ja silmade eest. Regulaarselt tuleks kontrollida ka koera käpapadjandeid ja varbavahesid ning kord või kaks aastas lasta ka veterinaaril koer üle vaadata.

Ka välimuse ehk koera karvkatte eest tuleb hoolt kanda. On tõuge, kes vajavad regulaarset pügamist, trimmimist või lõikust ja on ka neid, kellele piisab lihtsalt aeg-ajalt pesemisest. Praegused niisked ja sopased ilmad on aga iga koeraomaniku õudusunenägu. Hoia oma lemmiklooma karv puhas ja korras, nii on temal hea olla ja ka kodu püsib puhtamana.

Vii koer loodusesse. Koera loomulik keskkond on loodus, kuid kahjuks elab suur osa lemmikutest igapäevaselt siiski linnatingimustes. See on koera jaoks stressirohke keskkond. Hoolitse oma neljajalgse sõbra eest ja paku talle aeg-ajalt võimalust ka looduses liikuda. Koera jaoks ei ole midagi paremat kui üks päev looduses. Selle asemel, et koeraga kohvikusse minna, minge hoopis metsa alla ja nautige sealset rahu ja vaikust. Sinu koer tänab sind!

Anna koerale toitu, mis on talle sobilik. Kõik koeraomanikud teavad seda anuvat pilku, millest peegeldub puhas meelehärm. Koera silmist võib välja lugeda selge sõnumi: "ma ei ole ju mitte kunagi süüa saanud!". Olgugi, et koer sind söögilaua ääres ainiti silmitseb, ei tohi talle kõiki toidujääke sisse sööta. On toiduaineid, mis on koerale väga ohtlikud. Südames head tahtes riskid sa tegelikult oma lemmiku tervisega. Sellest ei sünni mitte midagi head. Koer ei õpi sind rohkem austama ega armastama - ja pane tähele, nii kui üks juustutükk on alla neelatud, on see pilk jälle tagasi! Mitte midagi ei muutu. Halvemal juhul mõjutab see aga tema tervist ja võib osutuda isegi eluohtlikuks. Ära tee oma loomale karuteenet.

Selle asemel võta hoopis koerale sobilikud maiuspalad ja õpeta talle mõni trikk või peida need mõne maiusepalli või arendava mänguasja sisse ära. Ole ise koera juures, utsita teda tagant ja lase tal maiuste saamise nimel tööd teha. Ta on kordades õnnelikum siis, kui ta ise selle maiuse lõpuks kätte saab. Ta sai selle ju ise välja teenida! Koeraga tegeledes ole positiivne, rõõmus ja erguta ning kiida oma koera.