Täpsemini mõeldakse tänupühi, jõule ja uut aastat. Nendel päevadel on varjupaik suletud ja pühadeprogrammi raames saavad kodu otsivad neljajalgsed need päevad veeta mõne armastava pere seltsis.

Varjupaiga direktor Kaye Dickson sõnab, et selline võimalus on hea, sest nii saavad koerad veeta need päevad mõnes toredas kodus ja ei pea konutama varjupaigas, kus pole päeva jooksul ühtegi inimhinge.

Dickson lisab, et vastutasuks soovivad nad perelt, kelle juures koer on, täidetud ankeeti, milles on küsimused koera käitumise kohta. Nii saab naise sõnul varjupaik rohkem uut teavet nende koerte kohta, kes veetsid pühad mõne pere juures ja see aitab nendele kodu otsivatele kutsudele paremini leida pere, mis sobib koera iseloomuga.

Näiteks tänupühadeks võeti enda juurde 66 koera. Kusjuures nendest koertest leidis 15 endale päris kodu.

Lisaks on Ohio koerte varjupaigal ka programm, mille raames saavad pered käia vabal ajal koerte eest hoolitsemas ja nendega mängimas. See on hea, sest kui mõni pere soovib endale koera võtta, siis saavad nad esialgu natuke tutvuda sellega, mida koera eest hoolitsemine endast kujutab, vahendab PetMD.