Lisaks siberi kaljukitsedele ja buhhaara uriaalidele on poegima asunud ka dagestani tuurid ja ida-sinilambad. Esmaspäeval nägi ilmavalgust teine, samuti emane, muskusveise poju ja sündisid kaks buhhaara hirve vasikat, inkubaatoris koorus habekaku tibu. Neljapäeval sündis jakivasikas ja dalli lumelamba tall, reedel koorusid kolm puna-helmesfaasani tibu, kirjutab Tallinna loomaaed oma Facebooki lehel.

Üleeelmise nädala teisipäeval sündinud lumeleopardi kutsikas aga suri sama nädala laupäeva hilisõhtul.

Valgekured, kelle esimese kurna muna oli viljastamata, asusid uuesti pesitsema ja munesid kolmapäeval uue muna. Üle kolme nädala loomaaia arstimajas kosunud kõrvukräts sai rõnga jala ümber ja pääses tagasi loodusesse. Linnutiikidel on märgatud randtiirusid ja tiigikana ehk taita.

Emaelevantide aedikus pandi tööle kosk ja kuigi jooksev vesi on külm, oli elevantidel lõbu laialt ja vees mulistamist jätkus terveks päevaks. Vett lasti täis ka aedikus olev suur bassein.

Kääbusjõehobud nagu ka teised rohusööjad saavad juba maiustada värske rohelisega, mida esialgu tuleb siiski anda heinaga pooleks, et kõht lahti ei läheks. Tuleval neljapäeval saab 43-aastaseks kääbusjõehobu Holger. Sünnipäeva puhul tõid sponsorid Kompressorikeskusest talle reedel maitsva võililletordi. Puuhooldusega tegelev OÜ Pan Tiit tõi loomadele söödaks õitsvaid vahtraoksi, mis kõigile samuti väga maitsevad.

Eelmine teisipäeval läks lahti ninasarvikute õueaediku lamamisplatsidele soojenduse paigaldamine, sestap näeb nüüd loomi, kuni tööde lõpetamiseni, ainult majas, lisab Tallinna loomaaed oma Facebooki postituses.