Peamiseks argumendiks, miks loomad ei saa kummitada, on hinge puudumine. Öeldakse, et loomadel ja lindudel ei ole hinge nagu inimestel ja seetõttu ei saa nende vaim rännata. Küll aga on loomadel samasugune energia nagu inimestel, mis tähendab, et see võib olla suuteline surma üle elama.

Iga inimene, kes on oma lemmikuga lähedane, tunnistab, et tal on temaga vaimne ühendus. See on just kui energia, mis on ühtlasi hingeline ja loob looma ja inimese vahel sideme. Me tajume ja kirjeldame seda, aga seda ei saa käega katsuda ega silmaga näha.

Niisiis pole võimatu, et loomad kummitavad. Lisaks arvatakse, et nad näevad ja tajuvad kummitusi teistmoodi ja annavad sellest inimesele märku. Loomad kummitavad täpselt sama palju kui inimesed.

Tulles nüüd peamise küsimuse juurde – kas koerad näevad kummitusi?

Jah, arvatakse, et näevad küll ja nad on sama tundlikud paranormaalsete nähtuste osas nagu kassid. Öeldakse, et kui koer näeb kummitust, soovib ta peremeest kaitsta ja hakkab haukuma või veidralt käituma. Nii et kui märkad koera urisemas tühjusesse, on vägagi võimalik, et koer näeb kummitust.

Mõned inimesed räägivad, et rasketel eluhetkedel võib kodus tunda surnud lemmiklooma lähedust ja soojust. Tekib just kui tunne nagu lahkunud kass istuks süles ja nurruks või koer paneks pea põlvele.

Küll on aga esinenud juhtumeid, kus kummitavad loomad häälitsevad. Näiteks on mõnes hotellis esinenud kahtlaseid juhtumeid, kus on kuulda koera haukumist või kassi näugumist. Loomi aga hoones ei ole ning samuti pole tegemist kellegi naljaga või televiisoriga.

Arvatakse, et kuna loomade eluiga on lühem, siis kompenseerivad seda teised meeled, näiteks hea nägemine ja haistmine. Seetõttu võib olla võimalik, et koerad tajuvad kummituste kohalolekut isegi paremini kui inimesed.

Allikas: thoughtco.com