Nimelt on poisi nõbud Kris Papiernik ja Kia Griffin vabakutselised kassipäästjad. Naiste sõnul on Shon väiksest saati nendega koos palju aega veetnud ja seetõttu harjunud kasside aitamisega.

Viimase kümne aasta jooksul on Papiernik ja Griffin päästnud üle 40 tänavakassi, kes elavad Philadelphia linna agulites. Naised püüavad kassidele leida uue kodu ja nende elu paremaks muuta. Pooled kassidest leiavadki uue ja armastava kodu. Küll aga on neid kasse, kes on küllaltki isepäised ja kes perekonda endale inimeste näol ei leia. Neid kasse käivad Papiernik, Griffin ja Shon lihtsalt söötmas. Samuti proovivad nad võimalikult palju kasse kastreerida lasta.

Nad on mitmetele nii-öelda perekondadele nimed pannud – Kolony Kats, Backyard Boys, Stray Kitty Crew, Meow Squad, Gas Station Kitties ja Indoor Kitties.

Kui Shon esimest korda kasse aidata soovis, polnud Griffin ja Papiernik niivõrd kindlad, kas poiss sellega hakkama saab. Naiste sõnul oli poiss ohjeldamatu kolmeaastane, kel oli justkui mitme lapse energia.

Selgus, et kasside aitamine hoopis rahustab poissi ja muudab ta tasakaalukamaks. Naised lisavad, et seda oli imeline vaadata, kuidas kassid lubasid poisil end silitada ja sööta – ta võeti kohe omaks. Naiste sõnul oleks poisil kassidega nagu mingi maagiline ühendus.

Kass nimega Bug, kes elab Kolony Kats'i perekonnas koos üheksa teise kassiga, on üks esimesi kasse, kelle usalduse Shon oma sarmiga võitis. Papiernik ja Griffin lisavad, et nad poleks iial saanud Bugi kätte, et ta ära kastreerida ja talle vajalikud süstid teha, kui poleks olnud Shoni.

Shon on endiselt liiga noor, et teha kassidele süste või tegeleda tõsisemate asjadega. Küll aga lastakse tal kasside eest hoolitseda neile toitu andes ja vett vahetades. Shon saab kassidega imehästi läbi ja kassid armastavad teda.

Mõnikord meeldib Shonile riietuda ennast kostüümi, mis paneb ta end superkangelasena tundma, kui ta Griffini ja Papiernikuga kasse aitama läheb. Kui õues sajab vihma, on Shon kurb ja nutab, sest ta ei saa kasside juurde minna. Küll aga on naised väga uhked, et poiss on leidnud selle, mis teda rahustab ning õnnelikuks teeb ja samas saab ta kogu aeg tänavakassidele head teha.

Allikas: thedodo.com