Naine pääses eluga tänu šokeeritud külastajatele, kes karjusid ja tiigrit kividega loopisid, kuni too taganes.

Mõned mehed haarasid isegi lähedalasuvast kohvikust laua ja toolid, heites need üle aia ja juhtides nii kiskja tähelepanu kõrvale, et talitaja põgeneda saaks. Naistalitaja Kaliningradist sai kõvasti räsida, ent ta toimetati haiglasse ja ta elu pole ohus.

Allolevad häirivad pildid näitavad šokeerivat hetke, mil naine abitult selili maas lamas ja tema kohal olev tiiger valmistus oma ohvri tapmiseks.

Kuid just siis häiris loomaaia külastajate karjumine ja kivide loopimine suurt kassi, kes pole kunagi varem talitajaid rünnanud. Kisa meelitas kohale ka teised külastajad, kes jooksid ja liitusid kangelastest pealtvaatajatega, päästes nii naise, kel õnnestus tarandiku turvalisesse ossa jõuda.

„Tüdruku nägu jooksis verd,“ kõlas ühe tunnistaja ütlus. „Ta karjus ja püüdis looma eemale tõrjuda.“
Teised loomaaia töötajad polnud üllatusrünnaku hetkel kohal ja talitaja päästmine langes
külastajate õlule.

Amuuri tiiger - maailma suurim kass – pidi olema kinni teises tarandiku osas, kui talitaja talle süüa tõi. Kuid sellega oli ilmselt mingi probleem ja eakal tiigril õnnestus rünnata. Pressiesindaja kiitis külastajaid.

„Loom sisenes ruumi, kui talitaja seal oli,“ seisis avalduses. „Tiiger ründas inimest.“
„Külastajatel õnnestus karjumise, kivide ja muu improvisatsiooniga looma tähelepanu kõrvale juhtida. See võimaldas loomaaia töötajal taharuumi varjuda.“ Ka kiirabi väljakutsujateks olid külastajad. Hiljem jõudsid kohale ka loomaaia töötajad, kes tiigri uinutipüssiga kahjutuks tegid.

Kohaliku tervishoiuministeeriumi pressiesindaja ütles: „Patsiendi saabus haiglasse, haavad kehal ja jäsemetel. Ta on teadvusel, ta seisund on stabiilne, ent kriitiline. Tema elu pole ohus. "Naine on Kaliningradis intensiivravis ning juhtunuga seoses on algatatud kriminaaljuurdlus."

Tiiger olevat pärast rünnakut „stressis“ olnud, kuid Venemaa loomaaia ametnike sõnul teda ei hukata, ehkki ta on maitsnud inimverd.

Vastupidiselt varasematele teadetele ei uinutatud suurt kassi pärast seda, kui ta oli talitaja peaaegu tapnud, nagu väitsid pealtnägijad. „Loom, kes kannatas sügava stressi all, on oma tarandikus,“ öeldakse loomaaia avalduses. „Tema suhtes ei võeta midagi ette. Kiskjat ei saa talitaja ründamises süüdistada. See on loomaaia ajaloos esimene kord, kui tiiger inimest ründas,“ ütles loomaaia pressiesindaja. „Loomaaias toimunud tragöödia põhjuste väljaselgitamiseks käivitati ametlik juurdlus.“

Pressiesindaja ütles: „Amuuri tiiger on territoriaalne loom. Oma ala kaitsmine on tema loomulik instinkt. Loom tegutses täielikult vastavalt oma instinktile. See ei olnud agressioon, vaid tema territooriumi kaitse.“ Amuuri tiiger on sündinud 1. juulil 2001 Tšeljabinski loomaaias ja hiljem viidi ta Kaliningradi loomaaeda üle. Sel aastal sai ta 16-aastaseks. Looduses on nende kriitiliselt ohustatud liiki kuuluvate tiigrite eeldatav eluiga 15 aastat.

„Taifuun ei ole kunagi varem loomaaia töötajate suhtes agressiivne olnud,“ ütles allikas.
Kuid täna oli loom „halvas tujus“ ja „ründav“.

Allikas: dailymail.co.uk