Kassid on ettevaatlikud loomad. Neil on loomuomane instinkt hoida ümbrusel silm peal ning kaardistada kõik ümbruskonnas olevad potentsiaalsed ohud. Harva jääb neil midagi kahe silma vahele.

Endine siiami kassi kasvataja Gwyn Kemp-Philip selgitab, et kassidel on loomuomane vajadus avastada ja oma territooriumil silm peal hoida. "Ümbruskond peab olema põhjalikult läbi uuritud,” sõnab ta. Enamasti teevad nad seda, et kaardistada potentsiaalsed ohuallikad. Nad on tundlikud loomad, kes on igas oma tegevuses väga põhjalikud. Kassid tahavad olla veendunud, et nad on kaitstud ja naabruskond on turvaline.

Kui seiklushimu on rahuldatud ja olukord kassi kontrolli all, uitavad nad ringi selleks, et rahuldada oma sotsiaalne vajadus. On kasse, kes on seltskondlikud ja otsivad pidevalt tähelepanu ning võimalust suhelda. Kuigi isased kassid kipuvad sagedamini ringi uitama kui emased, on naabruskonnas hulkumine üsna omane kõikidele kassidele, kes õues käivad. Uued asjad, lõhnad ja hääled pakuvad loomadele huvi.

Suhtlusaltid kassid otsivad inimese tähelepanu. Kui sa oled varem oma terrassil mõnd võõrast kassi kohanud ja ta sooja tervitusega vastu võtnud, on tõenäoline, et ta tuleb teinekordki tagasi. Ka kasse tõmbab sõbralike inimeste poole.

Igal kassil on omad head ja vead. Kui sul on õnn omada aktiivset, uudishimulikku ja seltsivat kassi pead tõenäoliselt tema rändamishimuga leppima, sest kass, kes on kord vabaduse maigu suhu saanud, teab, kui põnev see koduseinte taga olev maailm on. Rändama harjunud kassi on raske ümber õpetada, kuid veendu, et sinu lemmikloomal oleks ka kodus hea ja tore olla. Kui kodune keskkond on stressirohke või kass ei saa tähelepanu, mida ta vajab, kipub ta seda mujalt otsima. Ole oma lemmiklooma jaoks olemas, tegele temaga ja paku talle seda, mida ta vajab. Nii püsib kass parema meelega kodus. Ta hindab ja austab sind. Kui kodus jääb armastusest ja tähelepanust väheks, läheb ta seda mujalt otsima ja võib seljuhul ka päriselt kodust lahkuda.

Allikas: cuteness.com