Krabid - Jõulusaar, Austraalia


Igal aastal rändab 50 miljonit krabi mööda saart randa, et leida endale kaaslane ja järglane eostada. Krabide paritumise tingimused on üldse eriti spetsiifilised, sest see saab toimuda vaid vihmahooaja viimase veerandkuu ajal. See tähendab, et kõik krabid rändavad samal ajal ja võib vaid ettekujutada, kuidas saar sel ajal krabidest pungil on.

Valitsus on teedele tekitanud krabide jaoks tunnelid ja teed ületavad sillad, et vähendada teedel inimtegevuse tagajärjel surnud krabide arvu.

Hobused - Assateague saar, USA


Marylandi ja Virginia vahele jääv saar on tuntud selle poolest, et saarel kappab ringi üle 300 kodustamata metsiku hobuse, kelle suureks kireks on rand. Kuidas need ilusad loomad saarele tekkisid, ei ole kindlalt teada, kuid üks teooria seostab nende teket koloniaalajal uppunud laevalt pääsemisega.

Kassid - Tashirojima saar, Jaapan


Kassid ületavad saarel elavate inimeste arvu mitmekordselt. Kui kokku on saarel elutsemas umbes sada inimest, siis kasse võib sealt leida suisa mitusada.

Kassid on saare elanike seas tähtsal kohal olnud 18. sajandi keskpaigast, kui kohalikud kasvatasid siidiusse ning selleks, et hiired väärtuslikke ussikesi ei hävitaks, võeti saarele hulk kasse, kelle populatsioon on ajapikku aina suurenenud. Inimeste arv on läbi aastate jäänud suhteliselt samaks.

Hirved - Miyajima saar, Jaapan


Saarel usutakse olevat umbes 1200 hirve. Ajalooliselt uskusid Miyajima saare elanikud, et hirved olid jumala pühad käsilased maal. Aastani 1637 võrdus hirve tapmine saarel surmanuhtlusega. Nad on ka täna Jaapanis kaitse all, aga karistused pole enam sedavõrd radikaalsed. Kuigi hirved on tuntud enda tüütu leviku tõttu, on nad leidnud kohalikega sümbioosi ja ei karda absoluutselt inimesi. Saarel saab neid vabalt silitada ja sööta.

Küülikud - Okunoshima saar, Jaapan


Saarel elab enam kui 300 küülikut ja keegi ei oska seletada, kuidas nad sinna saarele tekkisid ja sellise võimsa populatsiooni tekitasid. Mõned arvavad, et õpilased smuugeldasid nad saarele, teised usuvad, et küülikuid kasutati II Maailmasõja ajal katsete tegemisel. Olenemata nende tekkimise ajaloost, on nad armsad ja saare külastajad saavad neid nunnutada ja osta neile spetsiaalset toitu.

Kanad - Kauai, Hawaii, USA


Kui loomal pole looduslikke vaenlasi, siis ei ole ka miskit, mis nende numbrit piiraks. Just selline on lugu kanadega, kes Kauai saarel ringi tormavad. Ja neid on seal tuhandeid ja tuhandeid. Pole küll ühest arusaama, kuidas nad sinna tekkisid, aga kohalikud usuvad, et piirkonda räsinud orkaanid olid kusagil mõne kanakuudi ümber paisanud ja mõned kanad saarele toimetanud.

Ahvid - Ahvi rand, Phi Phi saar, Tai


Nagu ranna nimigi reedab, on see rand koduks makaakide kolooniale, kes kõrgematelt aladelt randa tulevad, et lasta end külastajatel toita. Ahvid on turistidega täielikult kohanenud ja hirmu nende ees ei tunne. Vastupidi, ahvid võivad suisa agressiivseks minna snäkijahil olles. Ahvid on tuntud ka kui pikanäpumehed, sest pole harvad juhused, kui turistid peavad tagasi minema ilma prillide, kellade või kottideta.

Hülged - Hülge saar, LAV


Selle liigi õige nimetus oleks suur-merikaru ja saart peab enda peamiseks paaritumisalaks umbes 64 000 isendit. Inimesed on korduvalt üritanud saart enda kontrolli alla võtta, kuid kuna saare elamistingimused on seda võrd karmid ja saare ümber tiirutavad vahetpidamata mõrtsukhaid, siis sinna paika ongi see jäänud.