Väikest ja keskmist kasvu koeri loetakse seeniorideks alates 7 eluaasta täitumisest. Niisamuti ka kasse. Suurt kasvu koeri aga 5 eluaasta täitumisel.

Täpselt tasakaalustatud toidu andmise eesmärgiks vanemas eas on eelkõige hoida või parandada elukvaliteeti, samuti leevendada kroonilisi haigusi ja vähendada nende riskitegureid, näiteks:

  • Hamba — ja suuhaigused
  • Neerupuudulikus
  • Ülekaalulisus ja rasvumine (tüüpiline riskitegur paljudele haigustele)

Vanemas eas koerad vajavad oma toidus tasakaalustatud koguses C- ja E-vitamiini, mis on kliiniliselt tõestatud antioksüdandid terve immuunsüsteemi heaks; glükosamiini ja kondroitiinsulfaati, mis on liigesekõhre peamised koostisained, aidates säilitada liigese tervist; kontrollitud kogustes valku, fosforit ja naatriumit, aitamaks hoida tervena südant ja neere; suuremas koguses kiude, vähendamaks toidu kalori sisaldust ning hoidmaks normaalset seedetegevust. L-karnitiini, mis aitab rasvu ümber töödelda energiaks ning hoida lihasmassi.

Selle eest, et kõik toitained oleksid õiges vahekorras ja täpselt sellistes kogustes, mida teie eakas sõber vajab, kannab hoolt Hill’s Science Plan Canine Mature 7+ sari, mille hulgast leiab sobiva toote erinevas suuruses, erinevate maitse-eelistustega ning erinevate erivajadustega koertele.

Vanemate kasside toitainelised vajadused on sarnased koertele, kuid sinna hulka lisandub kaks olulist tegurit. Normaalselt happeline uriin, mille pH on 6.2-6.4, mis on vajalik kuseteede tervise säilitamiseks ning kristallide tekke vältimiseks. Sama ülesanne on ka toidu fosfori- ja magneesiumisisalduse kontrolli all hoidmisel.

Kõigi nende vajaduste ja tingimuste täitmiseks on välja töötatud Hill’s Science Plan Feline Mature Adult 7+ sarja toidud, mille hulgast leiab sobiva toote nii kuivtoite, kui ka konserve eelistavatele kassidele. Ning kindlasti ei tohiks ära unustada mugavaid „kiisueine“ tüüpi portsjonpakendeid, mis sisaldavad hõrke lihatükikesi želees.

Kuna oma lemmikute eest hoolitsetakse üha paremini, pole üle kümne aasta vanused kassid enam mingi haruldus. Just selliste kasside vajadusi arvestades on välja töötatud Hill’s Science Plan Feline Healthy Ageing 11+ sarja täpselt tasakaalustatud toidusari.

Selle, just eakatele kassidele mõeldud toidusarja eesmärk on toetada aju elujõulisust, hoida organeid tervetena ja vähendada lihaste kärbumise riski. Sellises vanuses kassid vajavad oma toidus kindlas tasakaalustatud koguses C– ja E-vitamiine ning antioksüdante, kaitsmaks keha ja aju rakke vabade radikaalide poolt tekitatud oksüdatiivsete kahjustuste eest. Lisaks veel Omega 3 ja omega 6 rasvhappeid terve karva ja naha jaoks, vähendatud koguses fosforit ja naatriumit, hoidmaks terveid neere ja südant ning kõrgkvaliteetse päritoluga valke, millel on ideaalne aminohapete koostis, aitamaks säilitada tervet lihaskude. Samuti tauriini silmade ja südame töö toetuseks. Nii kõrges eas kasside uriini pH peab olema pisut kõrgem, et vältida suurt koormust neerudele. Sobiv pH on 6.4–6.6.

Mida paremini me hoolitseme oma lemmikloomade toidulaua eest, seda kauem püsivad nad terved ja tublid ning me saame jagada erilisi hetki koos nendega.

Hill’s Science Plan lemmikloomatoidud  on maitsvad ja täpselt tasakaalustatud,  sisaldades 100% seda, mida loomad vajavad ja 0% seda, mida nad ei vaja.

Jaga
Kommentaarid