Vanuse muutudes on oluline kohandada ka oma lemmiku sööki vastavalt tema vanusele, sest õigete toitainete sisaldus toidus aitab ennetada täiskasvanud kasside ja koerte levinuimaid terviseprobleeme, näiteks:

  • ülekaalulisus ja rasvumine
  • suu — ja hambahaigused
  • neerupuudulikus
  • südamehaigused

Täiskasvanud väikest ja keskmist kasvu koerad vajavad oma toidus tasakaalustatud koguses E- ja C vitamiine — antioksüdante mis on väga olulised tugeva immuunsüsteemi tagamiseks, Omega- 3 ja Omega- 6 rasvhappeid toetamaks tervet nahka ja karvastikku. Samuti vajavad nad kõrge kvaliteediga rasvavabu valke, mis toetavad lihaseid ja aitavad säilitada ideaalset kehakaalu, lisaks veel tauriini terve südame ja silmanägemise jaoks. Oluline on ka kontrollitud fosforitase, hoidmaks neerude tervist.

Suurt kasvu koerad vajavad oma toidus lisaks ka glükosamiini ja kondroitiinsulfaati, mis on liigesekõhre peamisteks koostisaineteks, need aitavad säilitada liigesekõhre elastsust, tugevust ning liigeste tervist. Peale selle vajavad suured koerad L-karnitiini, mis aitab paremini energiaks ära kasutada toiduga saadavaid rasvu ja nii kergemini hoida optimaalset kehakaalu. L-karnitiin aitab kaasa rasvavaba lihasmassi säilimisele.

Kassitoitude puhul on lisaks oluline, et nad tagaksid õige happesusega uriini tekke ning sisaldaks kontrollitud kogustes(st. mitte liiga palju) uriinis tekkida võivate kristallide ehitusmaterjale- magneesiumi ja fosforit. See aitab ära hoida kristallide moodustumist uriinis ning põieliiva ja -kivide teket. Toit peab olema maitsev ja kergesti seeduv ning tagama loomale optimaalse kehakaalu.

Hill’s Science Plan Adult Advanced Fitness sarjast leiab iga koeraomanik oma lemmiku toidulauale just seda, mida tema loom täiskasvanueas vajab. Lisaks traditsioonilistele kana- ja kalkunilihaga toitudele on lemmikule võimalik pakkuda ka lambaliha ja riisi või tuunikala ja riisi sisaldavaid toite.

Hill’s Science Plan Adult Optimal Care sarja toitudest saavad kassid kõik vajalikud toitained kätte, et olla terved. Erinevatest maitsetest on saadaval toidud kana- ja kalkunilihaga, küülikulihaga, lambalihaga ja tuunikalaga, et ka kõige nõudlikuma maitsega nurrumootor endale sobiva toidu leiaks.
Hill’s Science Plan lemmikloomatoidud  on maitsvad ja täpselt tasakaalustatud,  sisaldades 100% seda, mida loomad vajavad ja 0% seda, mida nad ei vaja.

Me oleme nii kindlad oma toitude kvaliteedis ja selles, et need teie lemmikloomadele maitsevad ning pakume100% rahulolugarantiid — või raha tagasi.
Jaga
Kommentaarid