Sellest hoolimata võib iga inimene, kes on armastatud lemmikloomaga koos elanud, kinnitada, et loomad tajuvad mitmeid asju teisiti kui inimesed.

Täiesti kindlalt võivad nad teha üsna uskumatuid asju, mis väljuvad igasuguse loogika raamidest. On teada, et kassid, koerad ning teisedki loomad annavad inimesele hoiatavaid märke nende terviseseisundi halvenemisest, näiteks ohtlikult madalast veresuhkrutasemest või peatselt saabuvast epileptilisest krambihoost.
Isegi kasvajaid võivad nad "diagnoosida", nuusutades või käpaga haiget kohta patsutades.

Samas on teada näiteid muudegi asjade kohta. Igaüks, kellel on kass, on märganud, et kiisu vahib mõnikord fikseeritud pilgul ühte kindlasse punkti, justkui seal oleks keegi. Kuid kedagi loomulikult näha ei ole.

Pole saladus, et loomad reageerivad inimeste tujudele. Me armastame oma lemmikloomi väga ja nad on meile lähedased, kuid me ei mõtle väga sageli sellele, kui eriline see suhe on - et teisest liigist isend suudab tundetasandil meid nii hästi mõista.

On tõestatud, et paar minutit lemmiklooma silitamist langetab vererõhku, inimese meel rahuneb ja ta tunneb end selle lihtsa tegevuse, looma puudutamise tulemusel hästi.

Kuigi tavaliselt ei käsitleta seda vaimse või psühholoogilise sidemena, on see aga täpselt see. Lemmikloom häälestab inimese vaimselt ümber. Tunnetades tema stressi ja pingeid, saadab ta omanikule rahustavaid vibratsioone, et saabuks sisemine rahu ja tasakaal.

See pole aga kaugeltki kõik. Koerad, kelle peremehed surevad, kas uluvad sel hetkel või näitavad välja muid leinatunnuseid. Vahel teevad nad seda isegi vahetult enne peremehe surma.

Kõige selle põhjal väidavad mõned loomaeksperdid, et lemmikloomadel on nii telepaatilised võimed, mis võimaldavad neil omanikuga ühenduses olla kui ka eelaimdused. Maavärinat veel pole, aga loomad juba käituvad veidralt.

Loomade vaimsed võimed on ehtsamad, kohesed ja kättesaadavamad kui inimestel. Mida tihedam side inimesega, seda tugevam on ka lemmikloomade intuitsioon. Ning vastupidi - inimese võime ära tunda, et loom tunnetab midagi, mida pole võimalik näha ega käega katsuda.

Jaga
Kommentaarid