Oled püüdnud kassile küll korraga vähem toitu ette anda, aga ta ikka kugistab? Põhjus võib olla selles, et näiteks endise tänavakassina kardab ta, et keegi tahab tema toitu ära võtta või on ta lihtsalt ebakindel, kas ja millal ta järgmine kord süüa saab. Kolmas võimalus on, et talle lihtsalt meeldib süüa.

Kui sa oled andnud talle väiksemaid toidukoguseid ja sagedamini, siis tasuks seda jätkata. Kuid lisaks on teisi võimalusi, mis sinu elu veidi lihtsamaks muudavad. Kui kass on hirmus kugistaja ja jätab hiljem vaibale okseloigu, tasuks kaaluda n-ö automaatse toidujagaja soetamist. Masinat saab seadistada vabastama teatud ajavahemike järel kindlaid toidukoguseid. Sinu käed on vabad muid toimetusi tegema ja kassil puudub võimalus üle süüa.

Video, kuidas kassid esimest korda toidujagajat testivad.

Jaota toit suuremale alusele, näiteks kandikule. Niimoodi ei saa kass toidupalasid ampsates suurt kogust korraga suhu pista.

Ka võib jaotada toidu väikeste osadena jääkuubikute alusele või väikesemate muffinite küpsetamiseks mõeldud vormi. Aitab ka see, kui enne kassile etteandmist leotada kuivtoitu väheses vees. Niimoodi palad paisuvad enne, kui kassi kõhtu jõuavad ning see aitab oksendamist vältida.

Kindlasti tasuks lasta kassil toiduga mängida. Kasuta aeg-ajalt spetsiaalseid mänguasju, mida saab krõbuskitega täita ning mida veeretades kass toidupalad ükshaaval kätte saab. Miisul on huvitav ja tüütu kugistamine pole ka enam nii suur probleem.