Kass

Probleem: Kass ei taha liivakasti kasutada

Miks ta seda teeb: Võib-olla üritab ta öelda, et talle ei meeldi liiv või kast ise. Või tahab ta lihtsalt roojamiseks eraldi kohta.

Mida ette võtta: Katseta. “Kui kastil on kate, vaata, kuidas ta reageerib katmata kastile,” ütleb Szabo. “Mõnele kassile ei meeldi suletud ruumis olla ja mõned vihkavad erinevate liivade lõhna või tolmu. “Proovi muuta ka kasti asukohta. Kui see paikneb külmas paigas või mürategeva seadme kõrval, võib su kass end seal ebamugavalt tunda. Kui kõik muu ebaõnnestub, hangi kaks kasti – kummagi funktsiooni jaoks oma. Kindlasti puhasta neid sageli ja hoolikalt, sooja veega ja ilma seebita (lõhn võib olla üheks segavaks teguriks).

Probleem: Kass loobib toitu köögipõrandale

Miks ta seda teeb: Kiisu võib märku anda, et talle ei meeldi tema kauss. “Kui see on valmistatud plastikust, on tal õigus,” ütleb loomaraamatute autor Julia Szabo. “Plastik hoiab kinni baktereid ning annab toidule ja veele ebameeldiva maitse.” Siiski on ka võimalik, et ta lihtsalt mängib oma toiduga.

Mida ette võtta: “Vaheta plastik välja roostevaba terasesest või portselanist toidukausi vastu,” soovitab Szabo. Kui see ei mõju, proovi teistsuguse toidu või sügavama kausiga. Või mängi enne söögiaega kassiga, et pakkuda talle tegevust ja tekitada isu.

Probleem: Kass kriimustab külalist või ajutist hoidjat

Miks ta seda teeb: Enamik kasse ründab üksnes siis, kui neid provotseeritakse. Nii et ilmselt valab sinu kass, kes on pahas tujus, kuna sul jätkus jultumust lahkuda, oma viha liiga pealetükkiva hoidja peale välja.

Mida ette võtta: “Tutvusta külalist aeglaselt oma lemmikule, nii et kass tunneks end temaga puhkuse ajal koos olles mugavamalt,” soovitab Kathy Kwieran. Hoidja ei tohiks ise looma silitada või teda sülle võtta, vaid peaks laskma kassil endale läheneda.

Probleem: Kass näub öösiti

Miks ta seda teeb: “Kui see on vanem kass, peaks laskma loomaarstil ta kilpnääret kontrollida. Öised häälitsused on üks märk hüpertüreoosist,” ütleb Utah’ loomaarst Patti Iampietro. “Vananev lemmikloom võib kaotada teatud kognitiivsed võimed,” selgitab Pennsylvania loomaarst Edward Moser. “Vanemad loomad muutuvad öösiti rahutumaks." Muude põhjuste hulka võivad kuuluda asjad, mis kassi provotseerivad, muutus ta igapäevases rutiinis või keskkonnas, või igavus. Ja kui su kassi pole steriliseeritud või kastreeritud, võivad need olla öised paaritushüüded. Selliste häälitsuste kuuldavaletoomiseks piisab vaid maja ümber liikuvast võõrast kassist.

Mida ette võtta: Kui motiiviks on paaritumine, steriliseeri või kastreeri oma kass. Kui mitte, kontrolli ta kilpnäärme seisundit lihtsa vereanalüüsi abil. Raviks on operatsioon, igapäevased ravimid või radioaktiivse joodi ravi. Samuti võib abiks olla muutused toitumises. “Antioksüdandid ja vitamiinid E ja C võivad aju vananemise ilminguid tagasi pöörata,” ütleb Moser. Kui meditsiinilised probleemid ja väljast tulevad häired on välistatud, on sul ilmselt tegemist kassiga, kes nõuab kell 3 öösel tähelepanu. Shain soovitab anda kassile mõned ainult öösel mängimiseks mõeldud lelud, enne kui teki alla poed. “See on tahtejõu test, mis nõuab terasest närve ja kassi ignoreerimist,” ütleb ta.

Probleem: Kass kraabib kõike

Miks ta seda teeb: “Kassid kraabivad oma territooriumi tähistamiseks ning küünte teritamiseks,” ütleb loomakaitseseltsi spetsialist Stephanie Shain.

Mida ette võtta: “Piira ajutiselt kassi juurdepääsu mööblile ja hangi talle uhke kratsimispuu,” soovitab Shain. “Mõned kassid armastavad sisalkiu või vaipkattega poste, paljude jaoks sobivad ka odavad papist postid. Samuti kraabivad kassid erinevalt. Mõned tahavad, et maas oleks midagi tasast, teistele meeldib end ülespoole sirutada.” Oluline on panna post otse mööblieseme kõrvale, mida kass hävitada üritab, kuni ta õpib, mida tohib kratsida ja mida mitte. Kui kass on postiga kohanenud, võid selle paigutada korteris kohta, kuhu see omaniku arvates kõige paremini sobib.

Probleem: Koer haugub iga kord, kui uksekell heliseb

Miks ta seda teeb: “Paljud tõud annavad haugatusega märku, kui keegi perekarjale läheneb,” ütleb Ameerika kennelklubi liige Mary Burch Põhja-Carolinast. Kuna haukumine näib sissetungijaid eemale peletavat, tahavad koerad seda jätkata. “Tegevus tugevdab käitumist,” ütleb Shain. “Koer haugub, postiljon lahkub ja koer mõtleb, et on oma töö teinud.”

Mida ette võtta: Lase kõigepealt mõnel sõbral või pereliikmel uksele läheneda ja seda piisavalt õrnalt kratsida, et heli haukumist esile ei kutsuks. Kiida koera ja anna talle maiuspala. Korda seda, koputades üha kõvemini kuni helistamiseni välja. “Varsti hakkab koer nuuskides maiuspala otsima iga kord, kui ukselt müra kuuleb,” ütleb Chicago koeratreener Jeff Millman. “Lisa maiuspalale ka verbaalne kiitus, kuni lõpuks jääbki koera tasuks fraas “Tubli koer!” ja sul pole enam vaja maiuspalasid kasutada.” Kuid pea meeles, et koera õpetamine võtab aega ja soovitud käitumise eest võiks teda ikkagi aeg-ajalt ka maiusega premeerida.

Probleem: Koer tirib rihmas

Miks ta seda teeb: Koer on väga uudishimulik ja terava haistmisega. Väljas olles tahab ta kõike korraga näha ja nuusutada.

Mida ette võtta: Rihma tiriva kutsikaga hakkamasaamiseks proovi rakmeid või päitseid. Või mis veel parem – koolita koera korralikult käima. “Suur osa minu koera rihma otsas jalutamise strateegiast on olla ümbritsevast keskkonnast huvitavam,” ütleb Millman. “Ole elevil, kui koer sinu poole vaatab, tee kiireid suunamuutusi, ja räägi temaga palju, et ta huvi ülal hoida.”

Probleem: Koer kulutab häda tegemisele ülemäära palju aega

Miks ta seda teeb: “Su koer ilmselt teab, et see tähendab kogu lõbu lõppu – kohe, kui asi aetud, viiakse ta tagasi tuppa ja jäetakse üksi,” ütleb Millman.

Mida ette võtta: “Õpeta talle, et ta teeks oma häda ära enne jalutuskäigu algust,” ütleb Millman. Vii ta konkreetsesse kohta ja kasutada käsklust, näiteks “Pissi! ”. Seejärel oota mõni minut. Kui ta teeb nagu kästud, kiida teda ja anna maiuspala; kui mitte, too koer tagasi tuppa ja proovi 10 minuti pärast uuesti. Kui su koer on käsule reageerinud, vii ta jalutama. See koolitus nõuab aega ja kannatlikkust. Selle harjumuse kujundamiseks tuleb sul võib-olla mitu nädalat hommikuti varem üles ärgata.

Probleem: Koer urineerib, kui koju jõuad

Miks ta seda teeb: “Sel võib olla meditsiiniline põhjus. Lase veterinaaril oma koera kuseteid kontrollida, “ soovitab New York City loomaarst Ann E. Hohenhaus. See võib olla käitumuslik probleem, mida tuntakse nimetuse all alistuv urineerimine. “Koer ütleb sellega: “Ma ei taha sulle halba,”" selgitab Millman. “See on kutsikate puhul tavaline ja kaob sageli iseenesest. Kuid igasugusest käitumisest võib pikapeale saada harjumus.”

Mida ette võtta: Väldi koju jõudes kohe koera juurde tormamist. “Anna oma lemmikule aega rahuneda, lastes tal olla oma kuudis või beebivärava taga, ” ütleb Millman. “Kui lähened, tee seda tagasihoidlikult, küljetsi, nii et sa poleks koeraga vastakuti. Põlvita ja väldi silmsidet. ” Seejärel vii koer välja häda tegema. Võti on iseenda rahulik meeleolu.

Probleem: Koer närib kõike, ainult mitte oma mänguasju

Miks ta seda teeb: Närimine on koerte puhul väga tervislik ja tekitab hammastele hea tunde, kuid täiskasvanud koerte puhul võib see viidata tüdimusele või tähelepanu otsimisele.

Mida ette võtta: Muuda koerale spetsiaalselt mõeldud närimismänguasjad talle vastupandamatuks. „Pane mänguasjad ära, kui neid ei kasutata. Nii on nad uudsed ja huvitavad,“ ütleb Millman. Kasuta erinevaid mänguasju vaheldumisi. Proovi vastupidavaid mänguasju, mis on täis toitvaid maiuspalasid.

Probleem: Hamster jookseb öösel oma rattas ringi

Miks ta seda teeb: Hamstrid on ööloomad. Nad magavad päeval palju ja on öösel aktiivsed.
Mida ette võtta: Seda maratoni ei õnnestu sul lõpetada, nii et hoia oma hamstrit öösel vaikses, hämara valgusega ruumis, kõigi vooditest eemal, ja kanna hoolt, et tal oleks treenimiseks korralik ratas. “Kõige mürarikkamad on metallist,” ütleb Shain, kes propageerib tugevaid plastikust jooksurattaid. Metallist ratta puhul tuleks seda korralikult õlitada.

Probleem: Lemmik ajab väga palju karvu

Miks ta seda teeb: Liigne karvade väljalangemine võib olla põhjustatud kuivast nahast, ebapiisavast toidust või stressist.

Mida ette võtta: Esimesena proovi lemmikut igapäevaselt mõni minut kammida. Karvaajamise vähendamiseks proovi oma lemmiku nahka ja karva toitumise abil niisutada. “Kuiva naha puhul langeb rohkem karvu välja, just nagu okkad jõulupuult,” ütleb Szabo. Ta soovitab lisada koera või kassi toidupaladele paar tilka oliivi- või linaseemneõli, samuti oskab loomaarst soovitada teatud toidulisandeid karvkatte seisundi parandamiseks.

Probleem: Lemmiku väljaheide kleepub tema tagumiku külge

Miks see juhtub: Lemmiku väljaheide võib olla liiga pehme. See probleem võib esineda pikakarvalistel loomadel.

Mida ette võtta: “Proovi kergemini seeditavat toitu, mis tooks kaasa väiksema koguse tihedat ja tumeda värviga väljaheidet, mis ei kleepu karvade külge,” soovitab Moser. “Otsige kassitoitu, mis sisaldab 32-33 protsenti valku, 12-14 protsenti rasva ja on suhteliselt madala kiudainete sisaldusega. Koerte puhul peaks toidus oleva valgu tase olema 22-24 protsenti, rasva tase umbes 12-14 protsenti ja samuti madal kiudainete tase. “Kui kleepumist esineb sellest hoolimata, tasub ühendust võtta ka loomaarstiga, et välistada terviseprobleemid.

Allikas: realsimple.com