Lõngakera on kassi jaoks väga atraktiivne mänguasi. See on kerge, pehme ja seda on hea mööda põrandat ringi veeretada. Lõngakera ei ole kallis ja paljudel on mõni selline ka kodus juba olemas. Seetõttu tundub see esmapilgul lausa suurepärase mänguasjana, seda enam, et pildid kassist lõngakeraga mängimas, on vist igas muinasjuturaamatus olemas.

Tegelikult peidab lõngakera endas mitmeid ohte. Nii, nagu ei tohiks koos käia koerad ja puuoksad, ei tohiks kassid lõngakeradega mängida, sest see on ohtlik. Suhu sattudes põhjustab lõng lämbumisohtu ja seedetrakti sattudes seedehäireid. Mängust tekkivad lõngajupid on äärmiselt ohtlikud võõrkehad ja nende eemaldamiseks võib isegi operatsiooni vaja minna. Samamoodi on kassile väga ohtlikud ka patsikummid, riideribad, rahakummid jne.

Selle kohta, miks koerad ja puuoksad kokku ei sobi, loe lähemalt SIIT.

Mängu käigus võib kass lõngakera sisse ka kinni jääda. Suures mänguhoos end lõnga sisse mässides on vigastused kerged tekkima, seda enam, et kass võib ka paanikasse sattuda. Ahelatest vabanemiseks võib kass lõnga närima hakata. Nii satuvad lõngajupid taas tema suhu ja see põhjustab jällegi lämbumisohtu või seedehäireid.

Talv läheneb ja jõulukingid vajavad meisterdamist, jälgi hoolikalt, et sokki kududes mõni lõngakera kassi haardeulatusse ei satuks, sest milline kass suudaks sellele liikuvale ja pehmele pallile vastu panna. Lõngakera asemel võiksid kassil olla mängimiseks mänguhiired, kummist pallikesed ja toki otsa meisterdatud mänguasjad. Toki otsas olevate mänguasjadega on hea koos kassiga mängida.