Usalduse loomine – igapäevane hoolitsus aitab äsja koju toodud lemmikloomal sinuga lähemalt tuttavaks saada ja harjuda sinu puudutustega. Hoolt kandes annad talle kvaliteetset tähelepanu, keskendudes ainult temale, mis aitab uuel lemmikloomal uues kodus kenasti sisse elada. Kui see toimub rahulikus keskkonnas ja positiivses õhkkonnas, mõjub see rahustavalt nii lemmikule kui ka sulle endale. See loob turvatunnet, nii et kui õues on väga kole ilm ja pikale jalutuskäigule minna ei taha, siis võta kapist hoopis kamm ja istu koos koeraga diivani ette paha. Kammi teda, räägi temaga juttu, silita ja paita. Ka seeläbi õpib koer sind usaldama ja kuulama ning see hoolitsus ja tähelepanu, mida sa tol hetkel oma lemmikloomale annad, kandub üle ka teistesse situatsioonidesse.

Karvaajamise kontrollimine – kuigi seda ei saa täielikult vältida, on siiski võimalik karvaajamist igapäevase harjamise ja regulaarse vannitamisega kontrolli all hoida ning seega püsib ka kodu puhtamana. Teinekord on lihtsam viia lemmik professionaali juurde karvahooldusesse (eriti paksu karvaga loomade puhul), sest neil on kõik vajaminevad vahendid ja nad teavad, kuidas seda õigesti teha.

Tervisekontrollgrooming on võimalus heita kriitiline pilk oma lemmiklooma tervisele. Harjamise ajal võid leida kahtlaseid muhke, punne ja kriimustusi, mis on karva all peidus. Küüsi lõigates avastad ehk tundlikke kohti või kui miskit on käppadesse kinni jäänud ja koera häirib, ei jää see märkamatuks. Pideva hoolitsuse puhul ei paisu need probleemid suureks. Võta seda kui iganädalast tervisekontrolli – mida varem midagi halba avastad, seda lihtsam on loomaarstil su lemmikut aidata!

Välimus – loomad tunnevad end paremini ja näevad paremad välja, kui nende eest on hoolt kantud. See on fakt!

Samuti on tähtis pöörata tähelepanu õigetele vahenditele, millega oma lemmiku eest hoolt kanda. Lemmikloomade jaoks on poodides spetsiaalsed kõrvapuhastusvahendid, samuti šampoonid ja palsamid. Kui aga soovid oma koera näitusele viia, oleks mõistlik kasutada vastavaid professionaalseid vahendeid ja professionaali abi. Juhuks kui tahad, et lemmik näeks eriti silmapaistev välja, siis on olemas ka erilised lakid, mis jätavad mulje, et lemmik on otse salongist tulnud.

Lisaks nimetatud lakkidele ja šampoonidele peaks omanik olema hoolikas ka küünte ja karvkattega. Küüsi peaks lõikama spetsiaalsete kääridega. Regulaarne kammimine on tähtis, et vältida pusasid – kui sellele tähelepanu ei pööra, võib tulemuseks olla karvade pulstumine. Konsulteeri poetöötajaga enne kammi ostmist, sest see peaks olema korralik ja lemmiku karvatüübile vastav.

Tasuks meeles pidada, et erinevad vahendid ja meetmed toimivad vastavalt karvkatte tüüpidele. Kui sa ei ole kindel, kuidas parimal viisil enda lemmiku karva eest hoolt kanda, küsi abi spetsialistidelt – neil on vajalikud teadmised, et aidata sind mistahes loomaga, hoolimata tema karvatüübist.