Sagenenud loomatätoveerimise juhtumid ajendasid vähemalt New Yorgi osariigis tegevust siiski keelustama. Mõni aeg tagasi postitas üks Brooklyni tätoveerimiskunstnik sotsiaalmeediasse pildid, mis liikvele läksid ja vihastasid paljusid loomaomanikke. Ehkki tätoveerija väitis, et tätoveeritavad loomad olid loomaarsti poolt uimastatud, ei pehmendanud see väide loomaomanike suhtumist. 

New Yorgi linnapea Andrew Coumo kirjutas 2014. aasta detsembris alla seadusele, mille kohaselt on New Yorgi osariigis loomade tätoveerimine keelatud. Linnapea sõnul on tegemist loomade sulaselge väärkohtlemisega. Seadusele mitte kuuletumine võib kaasa tuua 15-päevase vanglakaristuse või 250-dollarilise trahvi. 

Tõenäoliselt vähendab keeld tätoveeritud loomade fotode ilmumist ja levikut internetis, kuid arvatakse, et karistused pole piisavalt karmid, et vähendada tätoveerimiste arvu osariigis määrkimisväärselt. Praeguseks on lemmikloomade tätoveerimise keelustanud New Yorgi ja Pennsylvania osariigid.

3 põhjust mille üle tasub juurelda enne, kui tekib soov lemmikloom tätoveerimissalongi viia

1. Loomadel puudub valikuvõimalus. Nad ei saa öelda, kas nad tahvad läbi teha ebameeldivat protseduuri, mida tätoveerimine nende jaoks kahtlemata on. 

2. Tätoveerimine tekitab valu, mis ei pruugi avalduda kohe, vaid alles mõned päevad hiljem. Iseküsimus on, mille nimel loom seda taluma peab. 

3. Sa ei teeks ju seda oma lapsele, miks siis lemmikloomale? Tätoveering pakub silmailu ainult lemmiklooma omanikule, aga loomale see midagi juurde ei anna. 

Hea lugeja, mida sina loomade tätoveerimisest arvad? Kas sina laseksid oma lemmikule tätoveeringu teha? 

Allikas: Sheknows