“Omanikel võib olla kohati keeruline aru saada, kas lemmiklooma kimbutab ülekaal või mitte, seetõttu tasub regulaarse arstivisiidi käigus looma alati kaaluda ning arsti arvamust küsida. Ka kodus võiks aeg-ajalt oma lemmikut kaaluda ja katsuda," sõnab veterinaar. Iga tõu kehakuju on küll erinev ja õige vormi ning kaalu kohta oskab veterinaar lähemal vaatlusel täpselt nõu anda, kuid lemmiku katsumisel peavad tema ribid ja selgroog siiski tunda olema.

Rasvumine on tõsine probleem, mis võib viia paljude tervisehädadeni. See mõjutab oluliselt lemmiklooma eluiga ning selle kvaliteeti. Rasvunud loomal võib olla raskusi ka kõige tavapärasemate ülesannetega nagu jalutamine või iseenda välimuse eest hoolitsemine. Tõsine ülekaal võib raskendada ka hingamist. Olenemata sellest, et rasvunud lemmiklooma on võimalik aidata, võtab see enamikel juhtudel tohutult aega ja nõuab tõsist pühendumist, sest elustiili muutmine ja selle säilitamine on suur töö. Palju lihtsam on hoida oma lemmikut heas toonuses ning käia aeg-ajalt ka veterinaari juures tervisekontrollis.

“Lemmikloomale sobiva kvaliteettoidu ja regulaarsete jalutuskäikude ning treeninguga on kõige parem oma looma hea tervise ja vormi juures hoida,” sõnab Cook. Igapäevane toidu kogus peab olema reguleeritud, sest paljud koerad ei oska piiri pidada ja söövad kõike, mis neile ette satub.

Tänapäeval on erinevate lemmikloomatoitude valik tohutu ning sobivaima toidu valimine võib osutuda päris keeruliseks. Cook soovitab toidu valimisel veterinaariga nõu pidada, nii võid kindel olla, et sinu lemmik saab kõik vajalikud toitained just tema jaoks õiges vahekorras kätte.

Ka igapäevane jalutusring ja regulaarne treening on hea tervise tagamiseks oluline. Võta aega, et oma lemmikloomaga mängida, talle mõttetööd pakkuda ning erinevaid trikke õpetada. Kõik need erinevad tegevused hoiavad teda vormis ja heas toonuses.

Peale toitumise ja treeningu on ka terviseprobleeme, mis võivad looma kehakaalu mõjutada ning ülekaalulisuseni viia. Õnneliku elu tagamiseks käi regulaarselt arsti juures ja pea vajadusel veterinaariga nõu, et leida oma lemmiku jaoks sobiv toit ja elustiil.

Allikas: moderndogmagazine.com