Peida ravim toidu sisse
See õnnestub siis, kui tegemist on toiduga, mis su lemmikule väga maitseb. Näiteks sobivad hästi või, sulatatud juust, loomaliha, maitsestamata jogurt jms.

Väikesed ampsud pole mitte ainult ravimi peitmisel abiks, vaid aitavad tablette ka paremini alla neelata.

Kauplustes müüakse ka spetsiaalseid erineva maitse ja lõhnaga hõrgutisi või näiteks konservtoitu, mida saab ümber tableti vormida. Oluline on valmistada selline „pallike“, mis ei nõua närimist – loom peaks saama selle kohe alla neelata.

Paljudel juhtudel ei taga aga maitsev maius edu. Selsamal hetkel, kui sa õnnelikult hingates arvad, et tablett sai alla neelatud, sülitab su lemmik tableti suunurgast põrandale. Või leiad sa selle mingil hetkel diivani taha poetatuna.

Kui esimene moodus ei toimi, oota pisut ja katseta siis järgmist.

Lemmikloomadele, kelle parimaks motivaatoriks on toit, paku esmalt nende meelistoitu. Seejärel sokuta neile nina ette toidu sisse peidetud tablett. Kui loom on toidu üle piisavalt põnevil, sööb ta tableti ära. Seejärel premeeri ja anna lemmikule taas tema meelistoitu.

Teised võimalused
Kui kõnealune meetod siiski ei tööta, uuri loomaarstilt, kas sama ravim on olemas ka mõnel muul kujul (näiteks vedelikuna). Kaasaegsete veterinaarravimite hulgas on olemas ka samatoimelisi, kuid erineva lõhna ja maitsega (kana, loomaliha, kala) ravimeid.

Toodetakse ka lõhnastatud tablette. Paljud loomaomanikud on üllatunud, kui näevad, kui aplalt nende lemmikud selliseid tablette kugistavad – ilma igasuguse öökimise ja väljasülitamiseta.

Vedelikku on kergem loomale otse suhu manustada. Hea viis selleks on ilma nõelata süstal. Samuti võib seda ka konservtoidu hulka segada.

Eelviimase variandina võid kasutada tableti loomale suhu panemist. See võte peaks toimima nii koerte kui kasside puhul. Lase loomaarstil tehnika endale ette näidata ja õpi see selgeks. Internetist leiad ka palju sellekohaseid videoklippe.

Pea alati silmas, kuidas su lemmikloom ravimite andmise ajal käitub. Kui loom hakkab kartma või protsess teda hirmutab, jäta asi pooleli. Isegi siis, kui ravim on tema tervise seisukohalt väga oluline, jäta tableti manustamine parem veterinaari ülesandeks. Nii väldid ohtlikke olukordi, ei tee loomale kogemata viga või vastupidi. Ravimi andmine olgu koera jaoks positiivne, ära kasuta tema peal karme meetodeid ja vägivalda. Säilita rahu ja tasakaal ning kavalda oma lemmik üle.

Allikas: petmd.com