“Hea sõna” pildimängud said alguse mõttest, et lemmikloomadel oleks meile nii mõndagi tarka ütelda, kui nad ainult oskaksid rääkida. Seega tuleb inimestele anda võimalus lemmikloomi sõnaseadmises aidata ja mis oleks selleks sobivam koht kui mitte Facebook.

Varasemate mängude käigus on ikka juhtunud, et paar pildilooma on kohe kodu leidnud. Varjupaikade MTÜ juht Triinu Priks ütles, et mängudel on selles kindlasti oma roll, kuigi konkreetset mõju on raske hinnata. “Iga võimalus varjupaiga loomadele tähelepanu pöörata on väga hea,” ütles ta ning lisas, et nutikate tekstidega pildid pannakse ka Varjupaikade MTÜ veebilehele üles. 

Kuidas kolm nädalat kestev pildimäng käib?

Iga päev laetakse üles pilt varjupaiga vuntsist koos jutumulliga. Kuna lisatud lauses on lüngad sees, tuleb mängijal need ära täita. Mida nutikamalt, seda parem!

“Praegu on varjupaikades hoogu kogumas igasuvine kassipojahooaeg,” ütles Triinu Priks. “Eks see jäi sel aastal hilisemaks nagu jahe kevadki, aga kes vähegi kassipoega võtta soovib, võiks juulis neid varjupaika valima tulla.” Siis on nad süstitud-vaktsineeritud ja piisavalt iseseisvad, et koju minna. 

Purina on aastaid olnud Varjupaikade MTÜ suurtoetaja, kes annetab igal aastal suure koguse kassi- ja koeratoitu ning toetab varjupaikade tegevust mitme ühisprojektiga. 

Varjupaikade MTÜ on mittetulundusühing, mis hoolitseb kodutute loomade eest kuues varjupaigas: Pärnus, Viljandis, Virumaal, Võrus ja Valgas. Maikuus alustas tegevust Läänemaa varjupaik, mis asub Haapsalu lähedal Ridala vallas Vilkla külas. 

Mängust “Hea sõnaga koju” saab osa võtta SIIN.