Terjeri omanik Gunnar Kr Sigurjónsson töötas parajasti kodus, kui järsku jooksis koer kiiruga ulgudes ja niutsudes temani. Ta tegi seda nii, nagu ta oleks omanikku midagi vaatama kutsunud. “Kui ma teda ignoreerisin ja talle ei järgnenud, siis tuli ta tagasi ja hakkas uuesti ulguma,” rääkis Gunnar, “lõpuks andsin ma alla ja läksin talle järgi.”

Diamond jooksis otsejoones rõdule, kus lebas pisikene lind. “Esimese hooga arvasin ma, et lind on surnud, nii et ma kutsusin Diamondi tuppa tagasi,” rääkis Gunnar, “siis tundus mulle hetkeks, et lind pilgutas silmi.”

Lind hakkas vaikselt oma tiibu liigutama ja Sigurjónsson viis ta kiirelt tuppa kosuma. “Ma andsin talle pisut vett ja linnusööta, mis mul kodus leidus."

Umbkaudu tunni pärast oli lind piisavalt kosunud ja valmis taas lendu tõusma, kuid enne tahtis Sigurjónsson sellest vahvast sündmusest mälestuseks veel paar pilti teha. Selle peale tegi lind elutoas suure tiiru ja maandus otse Diamondi pea peale!

Kui mees linnu oma käte vahele võttis, tuli Diamond lindu lähemalt nuusutama ja lakkus ta õrnalt üle. Sigurjónsson pani linnule nimeks Bíbí ja lasi ta lõpuks tagasi vabadusse.

Allikas: boredpanda.com