Eesti Loomakaitse Seltsi poolt korraldatav kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo valimine leiab aset sedapuhku 15. aastat järjest. Suurema demokraatia tagamiseks viib selts alates möödunud aastast tegude valimised läbi selliselt, et inimesi kaasatakse valimisse päris algusest peale: kuni 30. novembrini saavad saata kõik kodanikud enda arvamuse 2015. aastal Eestis aset leidnud kõige positiivsemast ja kõige negatiivsemast loomadega seotud ning avalikkuse tähelepanu pälvinud teost.

Lugusid oodatakse e-posti aadressile 2015@loomakaitse.ee või Eesti Loomakaitse Seltsi kodulehele www.loomakaitse.ee/2015. Detsembrikuu jooksul saab samal veebiaadressil ka hääletada enim saadetud lugude seast enda arvates kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo poolt. Jaanuaris kuulutab selts välja kaks kõige enam hääli saanud lugu.

„Kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo valimine kutsub inimesi märkama loomadega toimuvat rohkem. Sellega püüame ennetada loomade väärkohtlemist ja harida inimesi: seada eeskujud ning samal ajal õpetada, mis teod on Eestis taunitud ja millised võivad olla tagajärjed,“ selgitab Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll.

„Möödunud aastal aset leidnud kõige loomavaenulikuma teo valimine näitas hästi, kuidas loomasõbrad ei jäta märkamata isegi mitte kohaliku omavalitsuse tegevusetust olukorras kui neil tegelikult oleks võimalik loomi paremini aidata. Lugu muutus omavalitsuse jaoks nõnda oluliseks, et kasutusele võeti erinevaid meetmeid hääletustulemuste võltsimisest konkreetsete sammudeni oma loomadega seotud probleemide lahendamiseks. Olgu moodused kergemad või keerulisemad, meile on kõige olulisem, et Eesti loomad oleksid järjest paremini kaitstud,“ lisab Mäll.