Eesti Loomakaitse Seltsi kommunikatsioonijuhi Liisi Moosaare sõnul aitab emaste lemmikloomade steriliseerimine ja isaste kastreerimine vähendada hulkuvate loomade arvukust tänavatel. ''Näiteks kassid ja koerad toovad ilmale vähemalt 3-4 pesakonda aastas, igas neist on keskmiselt viis poega. Varjupaigad on täis hüljatud loomi, sest lemmikloomi sünnib piiramatult ja kontrollimatult rohkem kui on neile pakkuda kodusid, mistõttu igal aastal hukatakse kahetsusväärselt palju elujõulisi koeri ja kasse, '' selgitab Moosaar koduloomade juurdekasvu piiramise vajalikkust. 

Paljud loomaarstid ja teaduslikud uuringud kinnitavad, et steriliseerimine on emase lemmiklooma tervisele ja enesetundele hea, vähendades tunduvalt emakapõletike, piimanäärme-, emaka- ja munasarjavähi riski, samuti hoides eemale võõraid ja haigusi edasi kandvaid isasloomi. Emase looma jooksuaeg, tiinus ja imetamine on loomale kurnav ning stressirohke. Kastreeritud isased lemmikloomad on tervemad ja rahulikumad, muutudes tavaliselt kodusemaks, sest enam ei ahvatle ümbruses indlevad emased neid hulkuma minema ja teiste isastega kaklusi pidama. Kastreerimine ennetab munandite vähi teket, eesnäärme probleeme, perianaalsete kasvajate ja songade kujunemist.

Kampaaniaperioodi jooksul on kasside ja/või koerte steriliseerimiseks ja kastreerimiseks valmis pakkuma oma teenuseid tavapärasest soodsamalt Tallinnas Vilde tee loomakliinik, Mustakivi Loomakliinik ja Best-Vet Eliit Loomakliinik, Tartus loomakliinik Felivet, Viljandis Piia Vilu Väikeloomakliinik, Pärnu varjupaiga kliinik, Keila Loomakliinik ja Rakvere Loomakliinik.

Täpsem info Eesti Loomakaitse Seltsi kevadisest steriliseerimise ja kastreerimise kampaaniast: http://www.loomakaitse.ee/eesti-loomakaitse-seltsi-kampaania-kutsub-loomaomanikke-oma-kasse-ja-koeri-aegsasti-steriliseerima-ja-kastreerima

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aasta kevadest tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine.