Eestimaa Loomakaitse Liit juhib oma Facebooki postituses tähelepanu, et kui märkad siili vaikselt uimasena ringi koperdamas, siis tuleb ta esmajoones viia kindlasti külma käest ära ja pakkuda talle joogiks vett. Edasise info jaoks tuleb pöörduda loomakaitse liidu poole.

Allolevatel piltidel näha olev siilike leiti Kadrioru pargist umbes nädal aega tagasi. Temal läks hästi. Tänu tähelepanelikule leidjale kasvab see siil loomakaitse liidu hoiukodus ja läheb kevadel loodusesse tagasi.

Oma Facebooki postituses jagab Eestimaa Loomakaitse Liit siili eest hoolitsemiseks järgmiseid näpunäiteid:

Siilile võib joogiks pakkuda vett ning toiduks kassikrõbinaid või kassikonservi, kuid kindlasti ei sobi siilile kalaga kassitoit. Mitte mingil juhul ei tohi siilile anda piima! Siili üleskorjamiseks sobib mitmekordseks keeratud sall, paksud kindad, tekk, rätik, kasvõi mitmekordne ajaleht või kilekott. Talvine, alles ärganud siil on tavaliselt suhteliselt uimane, ega osuta suuremat vastupanu. Siil tuleb viia tuppa sooja ning vaadata siil nii hästi kui võimalik üle, et kas tal ei ole vigastusi!

Kui siilil on juures imelik lõhn (mis ei ole loomulik, metsa lõhn), siis tuleks kindlasti meiega kontakti võtta, siilil on tõenöoliselt vaja ravi. Siili võiks paigutada pappkasti või plastkasti või kuhugi väiksemasse ruumi (wc,vannituba).

Pärast siiliga tegelemist pese hoolikalt käsi! Ära lase siili juurde kasse, koeri ega lapsi! Pöördu peale siili leidmist kindlasti kogemustega loomakaitse liidu inimeste poole nõu ja abi saamiseks! Helistage tel 501 96 36 Heiki Valner või 55520105 Katrin Idla või saatke liidule sõnum! Juhendame teid ning toimetame siili esimesel võimalusel liidu hoiukodudesse, kus siili eest hoolitsevad kogemustega inimesed. Kevadel lastakse kõik siilid loodusesse tagasi.

Eestimaa Loomakaitse Liit palub tungivalt postitust loomasõprade vahel jagada, sest ilma inimese abita on liiga vara ärganud siilide võimalused ellu jäämiseks minimaalsed või lausa olematud.

Loomakaitse liidus tegelevad siilidega Sibelle Lee, Kadri Võrel (Kagu-Eesti, tel 56659888), Katrin Idla, Gabriel Vodolatzenko, võid meiega otse kontakti võtta!