Jo-Anne McArthur jäädvustab loomi, keda kasutatakse toiduainetööstuses, rõivatööstuses, loomkatseteks, transpordiks, meelelahutuseks ning kaaslastena. McArthuri eesmärgiks on pildistada inimeste kokkupuuteid loomadega viisil, mis pakuvad vaatajale võimalusi leida uus tähendusi igapäevastes, tihti märkamatutes olukordades.

Ürituste korraldaja, MTÜ loomade eestkoste organisatsioon Loomus kommunikatsioonijuhi Annika Lepa sõnul on Jo-Anne McArthur Eestis esimest korda ning raamatu, ”We Animals" kaante vahele on Jo-Anne jäädvustanud kümne aasta jooksul ja enam kui 40 riigis nende loomade elu, kes inimestele tavaliselt märkamatuks jäävad. ‘’Need on eelkõige loomad, keda kasutatakse toidu- ja rõivatööstuses, katselaborites ja meelelahutuses. "Vaimud meie masinas" on auhinnatud dokumentaalfilm Jo-Anne McArthuri keerulisest tööst sedalaadi fotode jäädvustamisel,’’ selgitas Lepp ja lisas, et
eelkõige võiksid Jo-Anne McArthuri fotod ja tema töödest-tegemistest pajatav dokumentaalfilm huvi pakkuda inimestele, kellele läheb korda loomade olukord inimkeskses ühiskonnas, loomade ja inimeste vahelised suhted ning õiglus ja eetikaküsimused laiemalt. ''Kindlasti vajab teema laiemat tähelepanu, et tõsta teadlikkust meie kõrval elavate tundeliste olendite kohta, kes väärivad õiglast kohtlemist ja loomuomaseid elutingimusi. Igasugused sissevaated loomatööstustesse, kaasaarvatud Jo-Anne McArthuri tööd, aitavad teha muuhulgas ka teadlikumaid tarbimisotsuseid. Kuid mis peamine - pilk kulisside taha kasvatab vaatajas eelkõige kaastunnet loomade suhtes,‘’on Lepp veendunud.

McArthur külastab lisaks Eestile veel Soomet, Rootsit ja Taanit. Fotograaf on pälvinud 2014. aasta meediaauhinna Kriitiliste Loomauuringute Instituudilt ja Toronto “Kaastunne loomadele” auhinna 2013. aastal, teda on nimetatud muutuste tšempioniks ja ökosõdalaseks. McArthur on Toronto, Brocki ja Ottawa ülikoolide külalislektor.

Nii raamatuesitlus kui ka filmilinastus on inglise keeles.