MTÜ Loomus juhataja Kadri Taperson sõnas, et põhjamaade loomaõiguslastel on ühine asi ajada ja nad loodavad ühiste jõududega keelustada karusloomakasvandused kogu piirkonnas. "Soome organisatsioonidega koostööks on veel eraldi oluline põhjus: Eestis tegutseva suurima farmi omanikud on pärit Soomest," selgitas Taperson.

Helsingis toimuval meeleavaldusel, kuhu oodatakse tuhandeid inimesi, antakse Soome parlamendile üle 200 000 allkirja kogunud rahvusvaheline petitsioon karusloomafarmide keelustamiseks.

Suurmeeleavaldus algab kell 15.30 kogunemisega Senatiturul. Rongkäik hakkab liikuma kell 16 ja jõuab kella 17-ks Kansalaisturule, kus parlamendiesindajad võtavad vastu petitsiooni karusloomafarmide keelustamiseks Soomes. Sõna võtavad mitmed kohalikud ja rahvusvahelised esinejad, sealhulgas MTÜ Loomus juhataja Kadri Taperson.

Lisaks PETAle toetavad meeleavaldust ka teised suurorganisatsioonid nagu Hiina ActAsia, rahvusvaheline liit Fur Free Alliance, Brüsseli lobiorganisatsioon Eurogroup for Animals, Rootsi Djurens Rätt jt.

“Soome karusloomafarmid on rahvusvaheline häbiplekk. Mul on hea meel, et Soome farmide probleemid on jõudnud rahvusvahelisele areenile ja et PETA toetab meie püüdlusi keelustada karusloomafarmid Soomes,” teatas Soome loomakaitseorganisatsiooni Animalia juht Salla Tuomivaara.

PETA on asutatud aastal 1980 ja organisatsioonil on üle kolme miljoni liikme. Organisatsiooni toetajate hulka kuuluvad mitmed tuntud inimesed nagu Joaquin Phoenix, Paul McCartney, Bryan Adams, Ricky Gervais, Alec Baldwin, Iggy Pop, Brigitte Bardot jt.

Meeleavaldust korraldavad Eesti poolt MTÜ loomade eestkoste organisatsioon Loomus ja loomaõiguslaste liikumine Loomade Nimel ning Soome poolt Animalia, Animal Eco, Luonto-Liitto, Maan Ystävät, Oikeutta Eläimille, Sey Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liitto, Vasemmistonuoret, Vegaaniliitto ja Vihreiden Nuorten ja Opiskelijoiden Liitto.