Loomapargi vanimate elanike, piisonipaari Villu ja Vilja kõrval ootavad külalisi ka kuu vanused kabehirvevasikad ja muud loomad.

RMK Elistvere loomapargi eakaimad elanikud Villu ja Vilja saabusid Jõgevamaale 1997. aastal Tallinna loomaaiast. „Arvestades piisonite keskmist eluiga on tegu väärikate vanuritega – piisonimamma Vilja on praegu 19 ja tema kaaslane Villu 18 aastat vana,“ sõnas loomapargi majandusjuht Sirje Saul. „Kui tegu oleks inimestega, siis Villu vajaks käimiseks toetavat jalutuskeppi ja Viljale kuluksid ära prillid.“

Loomapargi üks esimesi elanikke oli ka karu Karoliina, kes saab täisealiseks aasta pärast. Karude keskmine eluiga jääb 40 aasta kanti, seega on Sirje Sauli sõnul tegu alles nooremapoolse loomaga. „Kõige nooremad on meil juulikuus sündinud kabehirvevasikad, kelle aeg möödub praegu peamiselt süües ja magades,“ sõnas Sirje Saul.

Sünnipäeva puhul on loomapargi külastamine neljapäeval tasuta ning külalisi kostitatakse sama pidulauaga, mis saab osaks ka loomadele – kaalika, porgandi ja lillkapsaga. Külastajatel palutakse loomi mitte toita, ent kui on soov omalt poolt kingiks näiteks koduaia õunu tuua, võib need jätta loomapargi sissepääsu juurde või töötajate kätte. Loomapark on neljapäeval avatud kell 10–20.

Elistvere loomapark on koduks sajakonnale asukale – pooled neist on imetajad, pooled eraldi majas elavad närilised. Loomapargis saab näha näiteks euroopa piisonit, põtra, põhjapõtra, metskitse, kabehirve, pruunkaru, ilvest, rebast, harilikku oravat, metsnugist, halljänest ja faasanit.

RMK Elistvere loomapark asub RMK Tartu-Jõgeva puhkealal Elistveres, Jõgevamaal. 2014. aastal külastati seda üle 55 000 korra.