"NB! Mustamäel puistab keegi jälle koertele lihatükke, milles nõelad," postitas üks murelik lugeja eile Facebooki pildi nõelu täis lihatükist. Lihatükke märgati Mustamäel Parditiigi kandis ja lähedaste majade ümber. Kommentaaridest selgub, et praeguseks on juhtum edastatud politseile ja teadlik on ka Mustamäe linnaosa valitsus. "Abipolitseinikud hakkavad sellele piirkonnale suuremat tähelepanu pöörama, samuti pargivaht. Mustamäe linnaosa vanem käis ise ka isiklikult kohal, nii et häirekellad helisevad TUGEVALT!" kommenteeris postituse autor.

Tallinna loomade kiirabikliinik vastas, et nad on juhtumist teadlikud, aga õnneks ühtegi kannatanut nende juurde seni saabunud pole. "Küllap on inimesed juba ise teadlikumad ja oskavad ohte ette näha," lootis loomade kiirabikliinik.

Eestimaa Loomakaitse Seltsi poldud veel seni juhtumist teavitatud. Sellele, kas selliseid sündmusi, kus toidu sisse on peidetud nõelu või muid teravaid esemeid, on ka varem ette tulnud, vastas ELS, et viimase paari aasta jooksul neile teadaolevalt mitte.

Küll aga tõdesid nii loomade kiirabikliinik kui ka ELS, et analoogseid juhtumeid, näiteks mürgitamist, on varemgi ette tulnud. Veel selle aasta veebruari lõpus leidis sarnane vahejuhtum aset Tallinnas Linnu tee bussipeatuse juures – omaniku sõnul olevat koer maast midagi söönud, pärast mida tekkisid loomal mürgistusnähud.